Podolski skadad - EM i farozonen

Har slagit upp en gammal fotskada

Foto: AFP
Lukas Podolski.
FOTBOLL

FC Köln förlorade helgens ligamatch mot Schalke 04 med 4-1.

De dåliga nyheterna stannade dock inte där.

Efter matchen meddelade klubben att anfallsstjärnan Lukas Podolski, 26, har slagit upp en gammal fotskada.

- Vi har inga poäng (under vårsäsongen) och nu Podolski, detta är ingen bra söndag, sa tränare Ståle Solbakken under gårdagen.

Den tyske landslagsanfallaren skadade sin vänsterfot under det träningsläger laget genomförde i Portugal under juluppehållet.

- Jag måste vara försiktig eftersom det är min vänsterfot, som jag gör allting med. Och jag kan inte hjälpa laget om jag inte är 100 procent, sa Podolski till Kicker.

Han siktade på att vara spelklar till hemmamatchen mot Schalke den 28 januari och visst blev det så.

26-åringen gav dessutom sitt Köln ledningen med 1-0 redan efter fyra spelade minuter - ett resultat som stod sig halvleken ut.

Sen började motgångarna.

Laget släppte in fyra raka mål, förlorade matchen och fick dessutom se sin skyttekung slå upp sin fotskada.

- Vi har inga poäng (under vårsäsongen) och nu Podolski, detta är ingen bra söndag, sa tränare Ståle Solbakken.

"Måste vara mer försiktiga"

Enligt klubben behöver Podolski vila minst en vecka innan han kan börja rehabilitera. Efter det kan det dröja ytterligare tre veckor innan han återigen kan vara redo för spel.

- Vi kommer sakna Lukas, det är en gammal skada igen. Nu måste vi vara mer försiktiga med den vilket betyder att andra spelare kommer behöva bevisa att de kan göra mål.

Skadan kommer mycket olägligt för både Podolski och Köln. Spelaren är mitt uppe i en av sina bästa säsonger någonsin och har gjort 15 mål på 18 ligamatcher. Klubben däremot ligger oroväckande nära nedflyttningsstrecket och har inte råd att avvara sin största stjärna.

Podolski har tidigare haft problem med samma typ av skada och vill det sig riktigt illa kan sommarens EM-slutspel ligga i farozonen.