Svensk 19-åring ska provträna med Borussia Dortmund

Pelle Ödlund: Helt fantastiskt

Foto: BILDBYRÅN
Pelle Ödlund.
FOTBOLL

Borussia Dortmund vann Bundesliga på ett nytt poängrekord, har det högsta publiksnittet och har Tysklands tredje yngsta trupp.

Det är här som IK Gauthiods mittfältare Pelle Ödlund, 19, ska provträna i en vecka.

– Vad jag tänkte? Att det blir som en dröm att få åka dit. En upplevelse för livet helt enkelt, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Tyska storklubben Borussia Dortmund blev mästare för andra året i rad när de säkrade ligatiteln i maj. Klubbens tränare, Jürgen Klopp, har blivit känd för att ge unga talanger chansen och det är till Dortmund som många tyska stortalanger flyttar.

Division 1 Södra-laget IK Gauthiod ligger just nu åtta i tabellen – men för 19-årige Pelle Ödlund väntar en helt ny värld för en vecka. Med bra spel och fem mål har han väckt de tyska mästarnas intresse och ska nu provträna med U23-laget.

”Ska ge allt”

Ödlund åker till Tyskland och Dortmund i en vecka och ska där visa upp sina fotbollskunskaper. Borussia Dortmunds U23-lag (Borussia Dortmund II) vann Regionalliga den gångna säsongen och ska nu mäta sig med betydligt mycket tuffare motstånd i 3. Liga – tyska division tre.

– Det ska bli helt fantastiskt och en upplevelse för livet, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Samma vecka spelar Dortmunds U19-lag en internationell klubblagsturnering på hemmaplan, Ruhr Cup International, även här ska svensken få chansen att visa upp sig.

– Jag ska gå in och ge allt på varje träning och match och göra mitt allra bästa. Mer kan jag inte göra, säger Ödlund till tidningen.

Ligaspelet för Borussia Dortmund II drar igång på lördag med en bortamatch mot VfL Osnabrück.