Efter kaoset: Klar för Bayern München

"Det har varit en lång väntan men nu är det över”

Foto: AP
Javi Martinez (höger).
FOTBOLL

Javi Martinez, 23, är klar för Bayern München efter en av sommarens rörigaste övergångshistorier.

Den tyska storklubben betalar 360 miljoner kronor spanjoren.

– Jag är väldigt glad och ivrig över att få spela för en klubb med så mycket historia som Bayern München, säger Martinez till Bayerns hemsida.

Igår skrev vi om det kaos som rått rörande Javi Martinez eventuella övergång ifrån Athletic Bilbao till Bayern München. Den landslagsmeriterade spanjoren har själv under en lång tid uttryckt en önskan om att få lämna, men flytten har blockerats av Athletic.

Nu är dock affären i hamn.

Bayern München meddelar på sin hemsida att 23-årige Martinez är klar för klubben och kommer att tilldelas tröjnummer åtta. Han har skrivit på för fem år och kan debutera redan på söndag när Bayern möter Stuttgart.

– Jag är väldigt glad och ivrig över att få spela för en klubb med så mycket historia som Bayern München. Det har varit en lång väntan, men äntligen är det över, säger Javi Martinez till Bayerns hemsida.

Betalar 360 miljoner

Bayern München betalar 40 miljoner euro, 360 miljoner kronor, för Martinez. En summa som därmed blir den dyraste i Bundesligas historia.

Den förre storspelaren Karl-Heinz Rummenigge, idag vd i klubben, bekräftar att det varit en trasslig övergång.

– Det har varit väldigt komplicerat, från dag ett hade vi inte någon relation med Athletic Bilbao. Vi är väldigt glada att Javi Martinez äntligen är hos oss. De kommande dagarna måste vi dock lösa en del skattefrågor såväl som juridiska frågor, säger Rummenigge enligt Marca.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga