Tränaren: ”Vi vill vinna för Vukcevic”

Vukcevic fortsatt i koma efter olyckan

1 av 6 | Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST
Efter 562 dagar av kamp var Boris Vukcevic på söndagen tillbaka på sin hemmaarena.
FOTBOLL

Hoffenheims Boris Vukcevic, 22, frontalkrockade för tio dagar sedan med en lastbil och har sedan dess legat i artificiell koma, kämpandes för livet.

Den unge tyskens tragiska olycka har ärrat fotbollstyskland och nu säger U21-landslagets tränare att de kommer att spela för honom de kommande matcherna.

– Våra tankar är med honom och vi vill vinna de kommande två matcherna för honom, säger Rainer Adrion till Kicker.

Det var på fredagen för två veckor sedan som Boris Vukcevic smällde rakt in i en 40 ton tung lastbil i 76 kilometer i timmen.

Sedan dess har läkarna hållit honom i en artificiell koma och de senaste uppgifterna indikerar att han sakta har blivit bättre, men fortfarande är i kritiskt tillstånd.

Tysklands U21-lag, med vilka han har spelat sex matcher, möter härnäst Schweiz för ett dubbelmöte som bestämmer om de går till U21-EM eller inte.

– Vi spelar också för Boris Vukcevic. Våra tankar är med honom och vi vill vinna de kommande två matcherna för honom, säger förbundskaptenen Rainer Adrion till Kicker.

Sakerna kvar i skåpet

Lagkamraten Andreas Beck, 25, berättar att inget har förändrats i omklädningsrummet i Hoffenheim.

– Det är som att han ska komma tillbaka imorgon och spela. Hans plats bredvid Stephan Schröck ser ut som han lämnade den. Han saker är kvar i skåpet, förutom kanske några personliga saker som hans föräldrar hämtade, säger Beck till Bild.

Högerbacken berättar att ingen av lagkamraterna har haft möjligheten att besöka Vukcevic på sjukhuset men ständigt tänker på honom.

– Hoppet att han kommer att tillfriskna, att han kanske en dag till och med kan komma tillbaka till oss lever. Det hoppet ger oss mod och styrka, säger han.