Drömmen: Vinna Bundesliga utan att förlora någon match

Franck Ribéry om drömstarten i Tyskland

Foto: Foto: AP
Riberys Bayern München har inlett säsongen magnifikt.
FOTBOLL

Aldrig förr har ett lag inlett Bundesliga så bra som Bayern München har gjort den här säsongen.

Lördagens enkla 2-0-vinst mot TSG Hoffenheim var klubbens sjunde seger på lika många matcher.

– FC Bayern vill vinna varje match. Allting kan hända i fotboll. Vi kan vinna Bundesliga utan att förlora någon match, säger storstjärnan Franck Ribéry.

I lördags såg Franck Ribéry till att hans Bayern München skrev in sig i historieböckerna. Fransmannens två mål mot TSG Hoffenheim innebar ett nytt startrekord för ett lag i Bundesliga. Klubben har nu vunnit de sju inledande matcherna.

1. FC Kaiserslautern gjorde samma sak säsongen 2001/02, FSV Mainz 05 gjorde det 2010/11 och Bayern München gjorde det 1995/96. Men aldrig förr har målskillnaden varit lika förkrossande som den här säsongen.

FC Bayern har gjort 21 mål och endast släppt in två – nytt ligarekord. Nu tror Franck Ribéry att klubben till och med kan gå obesegrad genom säsongen, men det viktigaste är förstås att bli tyska mästare.

– Det hade varit fantastiskt att förbli obesegrade hela säsongen. Vi ska dock inte lägga för mycket vikt vid det. Vårt huvudmål är att vinna ligatiteln igen efter att ha misslyckats de två senaste säsongerna, säger han till tyska Bild.

”Ge allt för att vinna ligan”

Bayern Münchens fantastiska säsongsstart innebär att klubben har fem poängs försprång ner till Eintracht Frankfurt som för närvarande ligger tvåa i tabellen.

De regerande mästarna Borussia Dortmund ligger hela nio poäng efter FC Bayern.

– Egentligen spelar det inte någon roll hur många poäng vi har eller hur många matcher vi vinner så länge vi plockar hem titeln. Vi måste behålla den nuvarande formen och ge allt för att vinna ligan, säger Franck Ribéry till Bild.

Juventus lyckades med konststycket att vinna den italienska ligatiteln utan att ha förlorat en enda ligamatch ifjol – det återstår att se om Bayern München kan upprepa den bedriften.

Varningsklockorna borde dock börja ringa: de tre tidigare säsongerna med startrekord slutade med att Borussia Dortmund blev tyska mästare.

FAKTA

Här är Bayern Münchens drömstart

Bayern München har vunnit de sju inledande matcherna i Bundesliga och öst in mål. Klubben har därmed satt ett nytt ligarekord. Tre gånger förr har ett lag vunnit de sju inledande matcherna – men aldrig med en så bra målskillnad som FC Bayern kan visa upp i år.
Sju matcher, sju segrar. 21:2 i målskillnad. De här matcherna ledde till rekordet:
25/8:
Greuther Fürth–Bayern München 0-3
9/2:
Bayern München–Stuttgart 6-1
15/9:
Bayern München–SV Mainz 05 3-1
22/9:
Schalke 04–Bayern München 0-2
25/9:
Bayern München–VfL Wolfsburg 3-0
29/9:
Werder Bremen–Bayern München 0-2
6/10:
Bayern München–TSG Hoffenheim 2-0