Götze missar jättematchen

Ruhr-derby och Klopp ser bara en fördel: ”Vi spelar hemma”

FOTBOLL

Det största derbyt i Tyskland och ett av de största i Europa står för dörren.

Borussia Dortmund och Schalke 04 tvingas dock hantera besvärliga skadeproblem i eftermiddag.

– Vi måste trolla lite och kommer att skicka ut ett bra lag på planen som kommer att ge allt, säger Dortmunds tränare Jürgen Klopp.

Det 141:a Revierderbyt väntar klockan 15:30 i dag. Westfalenstadion i Dortmund är sedan länge utsåld – 80 645 supportrar tar plats på de nötta betongläktarna.

Som vanligt är det heta känslor inför superderbyt mellan Ruhrområdets två största klubbar, tillika två av de mäktigaste klubbarna i Tyskland. 1000 poliser och 900 ordningsvakter är på plats när Borussia Dortmund tar emot Schalke 04.

Landslagsuppehållet har försvårat uppladdningen och förberedelserna inför matchen – och dessutom störs båda lagen av skador på viktiga spelare.

”En speciell match”

Hemmalaget måste klara sig utan fixstjärnan Mario Götze och Jakub Blaszczykowski, dessutom är Ilkay Gündogan och Marcel Schmelzer tveksamma till spel. Schalkes tränare Huub Stevens får snällt ta och bygga om i backlinjen då mittbacken Kyriakos Papadopoulos saknas. Julian Draxler och Christian Fuchs riskerat att missa derbyt, men oavsett tror Schalkes lagkapten på ett starkt lag.

– Jag tycker inte att vi behöver gömma oss, även om Dortmund har ett starkt lag. Vi har också enorm kvalitet i vårt lag, säger Benedikt Höwedes till Bild Zeitung.

Borussia Dortmunds tränare Jürgen Klopp låter lite mer oroad. Han vet att hans spelare ger allt, men ett derby har trots allt sina egna regler.

– Det är en speciell match med en speciell atmosfär, med två mycket bra lag. Vi har fördelen att vi spelar på hemmaplan. Det är också den enda fördelen. Det måste räcka, säger Dortmund-tränaren på presskonferensen.

Förutom heder och respekt handlar matchen om tre mycket viktiga poäng. Bayern München, med sju raka segrar i Bundesliga, har sju poäng mer än Schalke inför matchen och hela nio poäng mer än de regerande mästarna från Dortmund.

Fotnot: Matchen sänds 15.30 i Eurosport 2

Läs också Pierre Wingrens bloggdokument om Andreas Möller HÄR!