Piszczek förlänger med Dortmund till 2017

Sportchefen: ”En av Europas mest eftertraktade”

Foto: Scanpix.
Lukasz Piszczek, i mitten, jublar.
FOTBOLL

Borussia Dortmunds högerback Lukasz Piszczek, 27, har förlängt sitt kontrakt med de tyska mästarna till 2017.

Förra veckan rapporterade spansk press att José Mourinho var intresserad av den polske landslagsmannens tjänster.

– Jag har spelat i Dortmund i två år och har under den här tiden växt samman med fotbollskulturen, klubben och BVB-fansen, säger Piszczek.

Lagom till stormatchen mot Real Madrid i Champions League har Borussia Dortmund lyckats förlänga Lukasz Piszczeks kontrakt i förtid.

Det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2017.

Redan i somras ryktades Real Madrid vara på jakt efter 27-åringens signatur och förra veckan dök ryktet upp på nytt – väldigt lägligt inför klubbarnas match i Champions League.

– I Lukasz Piszczek har vi en av Europas mest eftertraktade defensivspecialister knuten till oss för en lång tid, som under de senaste åren har spelat en betydande roll i BVB:s framgångar, säger sportchefen Michael Zorc till klubbens hemsida.

”Det är en stor ära”

Även Lukasz Piszczek, som i Borussia Dortmund spelar tillsammans med landsmännen Robert Lewandowski och Jakub Blaszczykowski, är nöjd med det nya kontraktet.

– Jag har spelat i Dortmund i två år och har under den här tiden växt samman med fotbollskulturen, klubben och BVB-fansen. Det är en stor ära och ett åtagande för mig att spela för den här otroliga föreningen, och med det här otroliga laget, även de kommande åren, säger han till klubbens hemsida.

Lukasz Piszczek anses vara en av de bästa ytterbackarna i Bundesliga och den här säsongen har det blivit fyra assist och ett mål på sju matcher för Borussia Dortmund i ligaspelet.