Uppgifter: Felix Magath får sparken

VfL Wolfsburg reagerar på kräftgången

Foto: Scanpix.
Felix Magath, Wolfsburg.
FOTBOLL

Felix Magath, 59, är inte längre tränare i VfL Wolfsburg.

Enligt tyska tidningen Bild får järntränaren sparken och ersätts av Wolfsburg II-tränaren Lorenz Günther Köstner.

Felix Magath har blivit känd i Tyskland, och i hela världen, för sina hårda träningsmetoder och gigantiska spelartrupper. 59-åringens stil har burit frukt då han bland annat har vunnit Bundesliga med FC Bayern München och VfL Wolfsburg. När Magath firade ligatiteln med Wolfsburg 2009 stod det redan klart att han skulle ta över FC Schalke 04 till nästa säsong.

Men väl där började hans metoder ifrågasättas allt mer och till sist fick han sparken.

Sist i Bundesliga

I mars 2011 återvände Felix Magath ”hem” till ett då krisande VfL Wolfsburg och räddade klubben kvar i Bundesliga. Inför den här säsongen spenderade mästartränaren stora summor pengar på nya spelare och det talades som spel i Europa till nästa säsong.

Efter åtta omgångar ligger klubben sist i Bundesliga och Wolfsburg har endast mäktat med att göra två mål. Det har fått styrelsen att agera. Enligt tabloiden Bild Zeitung har Felix Magath fått sparken och amatörlagets tränare Lorenz Günther Köstner tar över tränarjobbet.

En presskonferens ska hållas i samband med eftermiddagens träning. VfL Wolfsburg har ännu inte bekräftat uppgifterna som cirkulerar i tysk media.

ARTIKELN HANDLAR OM