Hamburg sparar - Berg tvingas bort

Sportchefen: ”Alla har blivit informerade”

Foto: AP
Marcus Berg.
FOTBOLL

Hamburger SV förstärkte truppen med spelare som Rafael van der Vaart och Milan Badelj i somras.

Nu måste sportchefen Frank Arnesen göra sig av med andra spelare för att ekonomin ska gå ihop – enligt Bild Zeitung är svenske Marcus Berg ett av ”offren”.

– Jag vill inte kommentera det nu, säger Bergs agent Sören Lerby till Sportbladet.

Frank Arnesen steg in som sportchef i Hamburger SV förra sommaren och föryngrade truppen radikalt. Men det gick inte som på räls rent sportsligt och HSV fick kämpa länge för att undvika nedflyttning.

I somras var behovet av förstärkningar stort – men det fanns inte särskilt gott om pengar att finansiera eventuella nyförvärv med.

In kom trots allt förre Hamburg-stjärnan Rafael van der Vaart och spelare som Rene Adler, Milan Badelj och Artjoms Rudnevs. Det har burit frukt på ett sportsligt plan men nu måste Arnesen rädda klubbens ekonomi.

Berg får söka ny klubb

Enligt den tyska tabloiden Bild Zeitung återfinns 26-årige Marcus Berg på listan över spelare som tvingas bort från klubben.

Även Jaroslav Drobny, Slobodan Rajkovic, Per Skjelbred och Robert Tesche får söka nya utmaningar.

– Alla har blivit informerade. Jag har pratat med agenterna. För vissa spelare är det kanske bättre att lämna, så att de kan få mer speltid, säger Frank Arnesen till Bild.

Marcus Berg har spelat sex ligamatcher för Hamburg den här säsongen – men blott en från start.

– Jag vill inte kommentera det nu. Jag har läst samma sak, men jag ska prata med Hamburg om situationen, säger Bergs agent Sören Lerby.