”Jag delar ledningen i vår skytteliga, det säger allt”

Per Nilsson tillbaka från skadeproblemen: ”Förra året fanns ju knappt för mig”

Foto: GETTY IMAGES
Per Nilsson nickar in 1-2-målet mot Maintz.
FOTBOLL

Han fick hela fjolårssäsongen spolierad.

Men nu är Per Nilsson tillbaka, ordinarie och delar ledningen i interna skytteligan i Nürnberg.

– Allmänt känns det ju jättebra. Men vi har problem med målskyttet, inget snack om saken, säger Nilsson till Sportbladet efter 1–2 mot Mainz.

Per Nilsson är inne på sin tredje säsong med Nürnberg, men har bara spelat en av de två tidigare. Fjolårssäsongen blev förstörd på grund av en hälseneinflammation som gjorde att han var borta i åtta månader.

30–åringen kom tillbaka sent på våren 2012 och den här säsongen har han en plats i Nürnbergs startelva.

– Allmänt känns det ju jättebra, jag är helt ordinarie, helt frisk och har gått bra i princip alla matcher i år, säger Nilsson till Sportbladet.

Men det går tungt för laget.

På fredagskvällen föll Nürnberg borta mot Mainz med 1–2 och är på 14:e plats i Bundesliga.

– Vi måste vara vakna från början, men det är samma visa varje år. De har ett enormt tryck från början och får två chanser och gör två mål. Där förlorar vi matchen.

”Ligger på delad skytteligaledning”

Mittbacken gjorde Nürnbergs enda mål i matchen när han nickade in bollen efter en fast situation i den 40:e minuten.

– Vi har ju problem med målskyttet, det är inget snack om saken. Vi har gjort nio mål den här säsongen och ut av de nio är fem-sex från fasta situationer. Vi har inte en enda spelare som gjort över ett mål, så jag ligger på delad skytteligaledning, det säger väl allt.

Förra säsongen var ett helvete för Nilsson. Han arbetade väldigt hårt med rehabträning och har fortsatt att köra ett specialprogram även den här säsongen. Det har hjälpt honom väldigt mycket.

– Förra året fanns ju knappt för mig, jag var skadad åtta månader och spelade ingenting. Det tog väldigt lång tid att komma tillbaka, men nu känner jag mig i toppform och spelar helt ordinarie, säger mittbacken.

”Gått igenom en jättelång fas”

– Jag känner absolut ingenting i hälen. Jag har gått igenom en jättelång fas och den är inte slutförd ännu. Jag fortsätter fortfarande med ett specialprogram för kroppen, inte bara för hälsenan.

Vad är det för träning?

– Det är ingen träning där jag kan gå ut och säga att jag sliter och löper, det är rörelseträning, en typ av yoga. Jag kör det 45 minuter före träning och även vid matcher. Det har definitivt gett resultat för mig, det är inget snack om saken. Mycket problem brukar komma från ryggen och den försöker jag hålla i skick väldigt noggrant.

Kontraktet går ut i sommar

30–åringen har ett halvår kvar på sitt avtal med Nürnberg och har haft möte om en förlängning. Men den tyska klubben vill avvakta.

– Jag har ett halvår kvar på kontraktet och skulle jag själv få bestämma skulle jag gärna stanna kvar i Tyskland. Jag har en son på ett år och familjen trivs här. Jag är självklart öppen till allt möjligt och kontraktet går ut här nu, så man får acceptera om det blir annorlunda.

– Vi har diskuterat och de har velat vänta på grund av mina skador och se hur det utvecklar sig. Vi ska ta en ny kontakt vid årsskiftet.