Boris Vukcevic har vaknat ur koman

Sportchefen: Tänker på honom varje dag

Foto: AP/SCANPIX, AFP
FOTBOLL

I slutet av september kolliderade 22-årige Vukcevic med en lastbil – sedan dess har han legat i koma.

Men i dag meddelar hans klubb, TSG Hoffenheim, att spelaren äntligen är vid medvetande några timmar om dagen. Boris Vukcevic har dock en lång väg kvar.

– Vi tänker på honom varje dag, säger sportchefen Andreas Müller.

Den 28 september kolliderade Boris Vukcevic med en lastbil och fördes med ilfart till sjukhuset. Enligt polisen berodde olyckan på att 22-åringens blodsockernivå var för låg. Vukcevic lider av diabetes och tros ha tuppat av i bilen. Efter den hemska olyckan svävade Boris Vukcevic liv i fara och tillståndet var kritiskt.

Torsdagen den 25 oktober kunde dock TSG Hoffenheim meddela att 22-åringens tillstånd hade blivit så pass mycket bättre att läkarna valde att förflytta honom. Han fick lämna intensivvården för rehabiliteringskliniken. Sedan dess har det dock varit tyst länge.

Vaknat ur koman

Men i dag kom de glädjande nyheterna: Boris Vukcevic har vaknat ur koman. TSG Hoffenheim meddelar att 22-åringen är vaken några timmar om dagen och att han kan göra sig förstådd med sina familjemedlemmar.

– Vi är glada över att det ständigt går framåt. Vi tänker på honom varje dag. Naturligtvis hade vi, spelarna och hans lagkamrater, gärna besökt honom. Men det är inte av betydelse. Det viktigaste är att han får bästa möjliga omgivning för sitt tillfrisknande. Vi har full förståelse för hans familj i det här fallet, säger klubbens sportchef Andreas Müller.

Ingen prognos

Boris Vukcevic kommer fortsättningsvis att ligga kvar på rehabiliteringskliniken. Läkarna har ännu inte kunnat avge någon prognos då 22-åringen ådrog sig svåra skallskador i samband med olyckan, ingen vet hur rehabiliterad Boris Vukcevic någonsin kan bli.

Men i dag fick hans anhöriga en strimma hopp.

– Vi är glada över att Boris blir bättre. Men vi ber om förståelse, för respekt av vår son, att han ännu har en lång väg att gå och att han behöver lugn och ro, säger hans föräldrar i klubbens meddelande.

För tillfället är det bara de närmast anhöriga, och läkarna, som får besöka Boris Vukcevic.

ARTIKELN HANDLAR OM