Uppgifter: ”Svennis” kan ta över i München

1860 måste vända dålig trend

Foto: Bildbyrån
Sven-Göran Eriksson ska ha suttit i möte med klubben i går.
FOTBOLL

TSV 1860 München har bara vunnit en av de senaste sex matcherna i 2. Bundesliga och nu kan tränaren Reiner Maurer få sparken.

När laget förlorade med 0–2 mot 1. FC Köln i fredags ska Sven-Göran Eriksson, 64, ha suttit på Allianz Arena tillsammans med 1860 München-eliten. I dag rapporterar tysk media att Svennis kan vara aktuell för tränarjobbet.

FC Bayern München dominerar i tyska Bundesliga och 1860 München har sannerligen hamnat i skymundan. Det blå München-laget har som mål att ta sig upp i Bundesliga igen – men det är svårt när man bara förlorar.

Många supportrar kräver nu tränare Reiner Maurers avgång. 1860 München ligger på plats åtta i tabellen och har bara vunnit en av de senaste sex matcherna.

På besök

Enligt en dieblaue24.com, en 1860 München-fansajt, ska klubben ha blivit erbjuden Sven-Göran Erikssons tjänster redan för två veckor sedan.

Men i dag har ryktet etablerat sig nationellt. Tyska Sky och Sport1 uppger att Sven-Göran Eriksson kan ta över 1860 München och att han satt i möte med klubbrepresentanter under matchen i fredags.

Samtidigt florerar även andra namn i tysk press. Bland annat nämns Friedhelm Funkel och Heiko Vogel som potentiella efterträdare till Reiner Maurer – som dock inte har fått sparken ännu.