”Svennis på plats som expert”

1860 Münchens president dementerar ryktena om Sven-Göran Eriksson

Foto: AP
FOTBOLL

Alexander Schmidt tog över efter sparkade Rainer Maurer och förde TSV 1860 München till 2-2 borta mot Union Berlin – men än en gång satt Sven-Göran Eriksson på läktaren och följde matchen.

München-klubbens president, Dieter Schneider, dementerar i dag att ”Svennis” är aktuell för tränarjobbet.

– Vi kom tillsammans fram till lösningen med Alexander Schmidt, säger Schneider och syftar på klubbens investerare som sägs vilja se Eriksson på tränarbänken.

Ryktena som kopplar ihop Sven-Göran Eriksson med 1860 München är åter heta. Det klassiska storlaget håller numera till i Bundesliga 2 och för lite mer än ett år sedan räddades klubben från konkurs. Det var den jordanske investeraren Hasan Ismaik som såg till att katastrofen kunde undvikas genom att köpa 60 procent av aktierna.

Han har dock inte någon rätt att att enväldigt bestämma över klubben då det tyska regelverket förbjuder majoritetsövertagande – det löste man genom att reglera Hasan Ismaiks inflytande till 49 procent. De resterande aktierna som ägs av investeraren ger inte någon rösträtt.

Tyska tidningar har de senaste veckorna rapporterat att Sven-Göran Eriksson står högst upp på investerarens önskelista. Men ryktena dog tillfälligt när Alexander Schmidt tog över sparkade Rainer Maurers tränarjobb.

I dag besökte Hasan Ismaiks rådgivare klubbens huvudkontor och förde ett två timmar långt samtal med Dieter Schneider och vicepresidenten Franz Maget.

Eriksson på plats som expert

Enligt presidenten var dagens möte planerat och ytterligare ett möte följer i morgon. Då lär även Hasan Ismaik dyka upp.

Journalisterna utanför 1860 Münchens huvudkontor undrade om Sven-Göran Eriksson kommer att presenteras som ny tränare i morgon:

– Det kan jag verkligen inte tänka mig, säger Schneider till nyhetsbyrån dpa.

Presidenten säger även att det inte är investerarens stil att forcera klubben till ett sådant beslut, dessutom har man tillsammans kommit överens om att Alexander Schmidt är den bästa lösningen för tillfället.

Dieter Schneider passade även på att förklara varför den svenske stortränaren har synts till på läktaren när 1860 München har spelat:

– Ismaik har kommit i kontakt med Eriksson och ville få hans syn på saken. Det är legitimt att han vill få en andra mening om hur det står till med laget, säger Schneider till dpa.

Troligtvis är inte sista ordet sagt ännu.

ARTIKELN HANDLAR OM