Bayern München mot historieböckerna

Storlaget kan säkra Bundesliga-titeln redan på lördag

FOTBOLL

Det har aldrig hänt i Bundesligas 50 åriga historia.

På lördag kan Bayern München ta hem ligan – med hela sju matcher kvar av serien.

– Jag är redo. Vi har inte vunnit ligan på två år, det skulle ge oss ett lyft, säger Bastian Schweinsteiger till tyska Kicker.

Jupp Heynckes mannar har sedan länge kopplat ett järngrepp om ligatiteln.

I dagsläget är Bayern München 20 poäng före jagande Dortmund och när påskhelgen kommer kan ett historisk avgörande närma sig.

Då Hamburg kommer på besök till Allianz Arena under lördagen kan FC Bayern nämligen säkra ligatiteln med sju matcher kvar.

"Inte där för skojs skull"

Förutom seger mot Hamburg krävs att regerande mästarna, Borussia Dortmund, inte vinner mot Stuttgart på bortaplan.

– Jag tycker Bayern har det bästa laget i Europa. Vi är klart i underläge. Ändå tror vi att vi har en chans, vi åker inte till München för skojs skull, säger Hamburgs tyske landslagsmittfältare Dennis Aogo till tidningen Bild.

Tar sikte på Juventus

Om FC Bayern kryssar hemma mot Hamburg och Dortmund förlorar mot Stuttgart finns det fortfarande en extremt liten matematisk chans för Jürgen Klopps gulsvarta-lag att komma ikapp, men sannolikheten för att det sker är praktiskt taget noll.

Det ser alltså ut som att Bastian Schweinsteiger och de övriga spelarna i FC Bayern kommer ta hem klubbens 22:a stora titel.

Fokus har därför förflyttas till en annan viktig match, enligt Schweinsteiger.

– Alla ser fram emot matchen mot Juventus nästa tisdag, säger Schweinsteiger inför kvartsfinalen i Champions League nästa vecka.

FAKTA

Här är övriga toppstrider ute i Europa

England

Manchester United har i praktiken redan tagit titeln då man har ett 15 poängs försprång till ärkerivalen Manchester City. Det ska mycket till om Sir Alex Fergusons mannar släpper ifrån sig förstaplatsen, minst sagt. Mer intressant är kanske striden om tredje- och fjärdeplatsen där främst Chelsea, Tottenham, Arsenal, Everton och Liverpool är inblandade inblandade. Nio omgångar återstår.

Spanien

Har känts avgjort sedan länge. Precis allting pekar på att bucklan återigen hamnar i Katalonien. Regerande mästarna Real Madrid jagar närmast men har 13 poäng upp till Barcelona efter 28 omgångar. En intressant huvudstadskamp om andra platsen mellan Atléctico Madrid och storebror Real tornar istället upp sig. Där skiljer det bara en poäng lagen emellan.

Italien

Även här är det ingen större dramatik i kampen om Scudetton. Juventus har nio poängs försprång till Napoli som parkerar på andraplatsen. "Den gamle damen" måste göra en riktig genomklappning om titlen ska gå förlorad, laget har ett relativt enkelt program kvar. Milan, pånyttfödda Fiorentina, Inter, Roma och Lazio gör upp om de övriga topplaceringarna och kampen om Champions League-platserna.

Frankrike

Kanske den toppliga som är mest spännande just nu. Med nio matcher toppar Zlatan Ibrahimovics PSG Ligue 1 och har fått lite andrum. Stjärnbygget har 58 poäng just nu och Lyon är tvåa, fyra poäng efter. Lagen möts i en väldigt avgörande match i början av maj. Bakom toppduon hittar vi Marseillies (51 poäng) och Saint-Etienne (49 poäng).