Mkhitaryan ersätter Götze i Dortmund

Armeniske mittfältaren presenterad i dag

Mkhitaryan har Champions League-erfarenhet från tiden i Ukraina.
FOTBOLL

En av Silly-sommarens dragkamper är nu avgjord.

Henrikh Mkhitaryan, 24, är nu helt klar för Borussia Dortmund. Det bekräftar Bundesliga-klubben på sin hemsida.

– Vi är överlyckliga över att vi lyckats med en fantastisk värvning, säger Dortmund sportchef Michael Zorc.

Inför semifinalerna av Champions League offentliggjorde Bayern München att man värvat Bundesliga-rivalen Borussia Dortmunds storstjärna Mario Götze. Det var en maktdemonstration av Bayern och en värvning som sved rejält för Dortmund-fansen. I dag presenterades Götzes ersättare:

Henrikh Mkhitaryan från Sjachtar Donetsk.

Den offensive mittfältaren skriver på ett fyraårskontrakt med den tyska ligatvåan och kommer att spela i tröjnummer 10.

– Vi är överlyckliga över att vi lyckats med en fantastisk värvning för den offensiva mittfältsrollen. Det var inte en enkel affär men vi ville verkligen ha Henrikh och nu har vi honom, säger Dortmund sportchef Michael Zorc till klubbens hemsida.

Tackar spelaren

I jakten på den armeniske mittfältaren fick tyskarna konkurrens av Premier League-klubben Liverpool och mittfältaren uppgavs i flera engelska medier vara i norra England för en läkarundersökning för bara tre veckor sedan.

Mkhitaryan gjorde 25 ligamål för Donetsk under den gångna säsongen och blir Dortmunds tredje värvning denna sommar. Sedan tidigare han man plockat in Sokratis Papastathopoulos från Werder Bremen och Pierre-Emerick Augameyang från St Etienne. 

Sjachtar Donetsk uppger att man får 27,5 miljoner euro (runt 240 miljoner kronor) för sin stjärna.

"Vår klubb tackar Henrikh för tiden han spenderat i Sjachtar och önskar honom lycka till i framtiden", skriver man på hemsidan.