Peps plan: Snuva United på Thiago

”Har lanserat konceptet för styrelsen”

Foto: AP
Thiago Alcantara i Peps sikte.
FOTBOLL

Han påstods vara klar för Manchester United.

Nu gör Pep Guardiola allt han kan för att snuva den engelska storklubben på talangen Thiago Alcantara, 22.

– Thiago är den ende spelare jag vill ha, säger förre Barça-tränaren.

I flera veckors tid har den spanske U21-landslagsmannen Thiago Alcantara kopplats samman Manchester United. Flera spanska medier har skrivit att han bestämt sig för att flytta till England och så sent som för en vecka sedan uppgavs United ha förberett ett läkarbesök för Barcelona-mittfältaren.

Men i natt lanserade spanska radiokanalen Cope sensationella uppgifter om att Thiago ändrat sig och att han i stället vill återförenas med sin mentor Pep Guardiola.

”Thiago eller ingen alls”

Nu bekräftar Bayern Münchens nye tränare att han vill värva spelaren till klubben.

– Jag har sagt åt Sammer (Matthias, sportchef) och Rummenigge (Karl-Heinz, president) att Thiago är den ende spelare jag vill ha. Det är Thiago eller ingen alls.

– Nu är det upp till klubbledningen att ta ett beslut. Thiago är en Barcelona-spelare som jag känner väl. Han har varit med mig sedan tiden i Barça B, säger Guardiola enligt Goal.

Lovar speltid

Bayern München har redan fått tillskott i form av Borussia Dortmunds Mario Götze, till lagets redan starka mittfält. Att Thiago skulle vara en överflödig värvning håller Guardiola inte med om.

– Nej, det ska inte vara några problem. Jag har lanserat det här konceptet för styrelsen, säger han.

Guardiola försäkrar också att Thiago skulle få speltid i stjärnspäckade Bayern München.

– Ingen spelare vill lämna Barcelona om det inte vore för att de inte får tillräckligt med speltid. Han vill spela och det är mot den bakgrunden jag föreslagit honom för Bayern-ledningen.

Thiagos utköpsklausul i Barcelona sägs ligga på 157 miljoner kronor.