Offrar miljoner för att få lämna Barça

Supertalangen betalar själv för att gå till Bayern München

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Han sågs som en kommande ersättare till Andres Iniesta eller Xavi.

Nu lämnar Thiago Alcantara Barcelona för att återförenas med Pep Guardiola i Bayern München.

För att få igenom affären avstår 22-åringen lön som kan uppgå till miljonbelopp.

Thiago Alcantara har länge pekats ut som en av de mest lovande spelarna inom FC Barcelonas organisation. 22-åringen har varit kapten för Spaniens U21-landslag och gjort tre landskamper för a-landslaget men haft svårt att slå sig in på Barças mittfält i konkurrens med Xavi, Andres Iniesta och Cesc Fabregas.

Aktiverade klausul

Det gjorde att Thiago spelade för få antal a-lagsmatcher förra säsongen vilket aktiverade en klausul i mittfältarens kontrakt som gjorde att han kunde lämna Barcelona. Manchester United fanns med i jakten på 22-åringen men nu bekräftar Bayern München att de gjort klart med spanjoren.

– Vi är nöjda med den framgångsrika förhandlingen av den här stora affären. Precis nyligen utsågs Thiago till den bäste spelaren i U21-EM. Han är en fantastisk spelare med en enorm potential och han kommer göra FC Bayern ännu starkare, säger ordföranden Karl-Heinz Rummenigge.

”Var Guardiolas högsta önskan”

Bayern skriver i ett pressmeddelande att de betalar motsvarande 175 miljoner kronor för Thiago. Barcelona ska sedan få ytterligare 43 miljoner kronor som samlas in genom en träningsmatch klubbarna emellan och där Thiago sedan själv går in och täcker mellanskillnaden om en sådan skulle uppstå. En summa som mycket väl kan uppgå till miljonbelopp.

Allt för att återförenas med sin gamla tränare Pep Guardiola. Något som bör glädja managern som enligt Bayerns ordförande hade Thiago som sin drömspelare under sommarens transferfönster.

– Thiago Alcantara var vår tränare Pep Guardiolas högsta önskan, säger Karl-Heinz Rummenigge.