Sorgsen Guardiola ville inte fira segern

Sorgetyngt Bayern vann Se Peps reaktion i Sportbladet News

FOTBOLL

En bild säger mer än tusen ord.

Bayern München vände mot Werder Bremen – men en uppenbart nedstämd Pep Guardiola valde att inte fira.

– Den sorg jag känner kommer att följa med mig för resten av mitt liv, säger tränaren efter matchen.

Stjärnfyllda Bayern München åkte på en tung smäll mot Real Madrid i Champions League-semifinalen i veckan. Tränaren Pep Guardiola kritiserades bland annat av den tyska klubbens hederspresident Franz Beckenbauer införandet av "tiki-taka"-spelet.

För Guardiola har veckan varit extra jobbig, efter beskedet om nära vännen Tito Vilanovas tragiska bortgång i cancer.

Inför matchen mot Werder Bremen i Bundesliga hyllades Vilanova med en tyst minut och Bayern-spelarna spelade med svarta sorgbindlar på Allianz Arena.

"Det var med bestörtning och djup sorg som Bayern München mottog nyheten om Tito Vilanovas död. Den tidigare Barcelonatränaren besökte oss med sitt lag förra säsongen och vi lärde känna och uppskatta honom som en bra tränare och en underbar person", skrev klubben på sin hemsida innan matchen.

"Vi var unga, vi ville erövra världen"

Pep själv var helt klädd i svart vid tränarbänken.

Enligt spanska medier kommer han nu att flyga till Barcelona för att visa sin respekt och delta i sorgeprocessen vid Camp Nou.

I själva matchen var Bayern München illa ute ett tag – bortalaget tog ledningen två gånger om innan peruanen Claudio Pizarro kvitterade i den 53:e matchminuten och sedan slog in 3-2 fyra minuter senare.

Trots vändningen visade tv-bilderna en Bayern München-tränare som höll tillbaka firandet och såg märkbart nedstämd ut.

Efter matchen pratade Pep om sorgen efter sin vän.

– Den sorg jag känner kommer att följa med mig för resten av mitt liv. Vi var unga, vi ville erövra hela världen, och vi gjorde det, säger Guardiola.

Hemmalaget, som tog hem Bundesliga rekordtidigt, hade sedan god kontroll på händelserna och kunde öka på sin ledning via Bastian Schweinsteiger och Arjen Robben.