Schlagerdrottningen förbjuds – fans rasar

Glücksgasstadion
FOTBOLL

Dynamo Dresdens fans rasar.

Orsak: Klubbledningen har förbjudit schlagerdrottningen Helene Fischers låtar på hemmaarenan.

Helene Fischer.

Det låter kanske lite absurt, men vi tar det från början. Dynamo Dresden i tyska andraligan har sedan länge spelat 29-åriga Helene Fischers hit ”Atemlos durch die Nacht” i pausvilan vid hemmamatcherna på Glücksgasstadion. Låten är omåttligt populär bland fansen som gjort den till sin speciella trudelutt.

”För otur med sig”

Men för två veckor sedan inträffade en märklig sak, rapporterar Bild. När Dresden, som kämpar för att hänga kvar, föll borta mot Erzgebirge Aue hällde hemmalaget salt i såren genom att efter slutsignalen spela ”Atemlos durch die Nacht” på högsta volym.

Det blev för mycket för Dresdens klubbledning, som ansåg att låten förde otur med sig för klubben. Beslut togs att det fick vara nog med Helene Fischer. När Dresden mötte Karlsruhe i helgen var därför ”Atemlos durch die Nacht” utbytt mot den betydlige lugnare låten ”Joana” av 61-årige Roland Kaiser.

Konsert 2 juli

Det var dock inget som fansen uppskattade. Enligt Bild buade de när låten ekade över arenan, men Dresden fick 2–2 mot Karlsruhe och frågan nu är hur klubben agerar till nästa hemmamatch, säsongens sista, mot Arminia Bielefeld den 11 maj.

Dresdens fans behöver lyckligtvis inte vänta så länge innan de får njuta av Helene Fischers sång igen. Den 2 juli har hon en konsert inbokad på Glücksgasstadion och det blir nog svårt för Dynamo Dresden att stoppa den.

FAKTA

Jämför: Vilken låt föredrar DU?

Helene Fischer – Atemlos durch die Nacht

Roland Kaiser – Joana

(klicka på länkarna för att höra låtarna)