Jürgen Klopp avslöjar Fergusons misstag

United-legendaren: ”Vi skötte det inte tillräckligt bra”

Kagawa.
FOTBOLL

Shinji Kagawa är tillbaka och gör mål i Borussia Dortmund.

Och sir Alex Ferguson är trots japanens misslyckade år i Manchester United förälskad i mittfältaren, enligt Jürgen Klopp.

Japanske mittfältsstjärnan Shinji Kagawa är tillbaka i Borussia Dortmund efter två mindre lyckade år i Manchester United. Det innebär att Kagawa är återförenad med Dortmund-tränaren Jürgen Klopp, som han vann två ligatitlar med innan United-flytten.

Nu berättar Klopp om hur han träffade Uniteds tidigare demontränare Alex Ferguson på en tränarkonferens i Nyon för två veckor sedan, och vad skotten hade att säga om Kagawa.

– Jag träffade sir Alex i Nyon och han är fortfarande förälskad i Shinji. Han sa till mig: ”Det var synd att vi inte skötte det tillräckligt bra så att det fungerade för honom. Vi var nöjda med den första säsongen”, berättar Klopp enligt Daily Mirror.

”Borde fått det att fungera”

Men så var det den där andra säsongen, när Ferguson avgått och David Moyes tagit över. Då startade japanen 14 ligamatcher utan att göra några mål.

– Under andra året ska man vanligtvis ta det där nästa steget, men han lyckades inte göra det. Sir Alex sade: ”Det var synd, vi borde ha fått det att fungera.

Kagawa gjorde sin första match för Dortmund i helgen sedan återkomsten. Han gjorde ett av målen i 3–1-segern mot Freiburg innan han blev utbytt i den 64:e minuten.