”Kommer tackla dig under varje träning”

Utfryst efter praktfiaskot: Är allvarliga än folk förstår

Foto: TT
FOTBOLL

1-7-förlusten mot Tyskland i VM har fått stora konsekvenser för Dante.

31-åringen känner sig utfryst i hemlandet – och påminns dagligen om fiaskot.

– Jag sa till Thomas Müller att ”om du inte slutar så kommer jag tackla dig på varje träning”, säger Bayern Münchens brasse till Globoesporte.

Foto: TT
Thomas Müller.

Det har beskrivits som det största sportsliga fiaskot i Brasiliens historia. Hemma-VM, som skulle bli en stor fest, slutade med chockartad och förnedrande 1-7-förlust mot Tyskland i semifinalen.

”Får mig inte att skratta”

En som försökt glömma och gå vidare är försvararen Dante som ersatte avstängde Thiago Silva i matchen. Men det är inte helt lätt då 31-åringen till vardags spelar tillsammans med omkring halva det tyska landslaget i Bayern München.

– Tyskarna skämtade om det, speciellt direkt efter matchen, men fram tills jag verkligen sade åt dem att sluta. 1-7-matchen är något betydligt allvarligare än folk förstår, säger Dante till Globoesporte enligt The Mirror.

– Vi kan skämta om allt, men inte om det. Alla tyskar höll inte på men Thomas (Müller) är en stor skämtare. Jag sa åt honom att ”om du inte slutar så kommer jag tackla dig på varje träning”. Det här får mig inte att skratta och när någon inte skrattar betyder det att de inte uppskattar skämtet.

”Knuffat mig åt sidan”

Praktfiaskot har dock fått större konsekvenser än så för Dante. Mittbacken upplever att han blivit utfryst sedan nederlaget, inte bara i landslaget utan i Brasilien som land.

– Jag känner att folk har knuffat mig åt sidan. I restauranger, på gatorna. När du är ledsen och har upplevt den här sortens trauma behöver du stöd från de som står dig nära för att kunna bygga upp ditt självförtroende igen.

– Vad gäller landslaget vet jag att kulturen i Brasilien betyder att de som är över 30 år inte brukar bli kallade. Men om jag blir kallad skulle jag mer än gärna komma.

ARTIKELN HANDLAR OM