Fotbollstalang död i bilolycka

Skulle flyga med laget till träningsläger

1 av 3 | Foto: TT
Junior Malanda (till höger) i duell med Evertons Romelu Lukaku i Europa League i slutet av november 2014.
FOTBOLL

På lördagskvällen skulle Junior Malanda flyga med sitt Wolfsburg till träningslägret i Sydafrika.

Men 20-åringen kom aldrig fram.

Enligt tyska Bild kraschade Malandas bil in i ett träd och belgaren avled omedelbart.

Klockan 20:00 skulle Wolfsburg flyga till träningslägret i Sydafrika men alla spelare kom inte till samlingen. 20-årige belgaren Junior Malanda omkom i en trafikolycka vid 15:35, skriver Bild.

Slungades ur stolen

Enligt tidningen tappade föraren kontrollen över bilen, en Volkswagen Touareg. I det kraftiga regnet och blåsten fick bilen sladd, lyfte från asfalten, flög över ett vägräcke och kraschade in i ett träd.

Malanda slungades ur sin plats i baksätet och avled omedelbart. Bilen landade på taket och de två andra personerna i bilen ska vara vid liv, men allvarligt skadade.

– Misstanken är att hastigheten var anledningen till olyckan. Vi har uteslutit vinden och regnet som orsak. Bilen är tagen i beslag och experter undersöker just nu däckspåren, säger en polis till Bild.

Junior Malanda hade spelat tio matcher för Wolfsburg i säsongens Bundesliga. 20-åringen spelade defensiv mittfältare och ansågs vara en stor talang. Han har även noterats för 15 landskamper och två mål för Belgiens U21-landslag.

”Talades vid på morgonen”

På sociala medier uttrycker vänner och kollegor till Malanda både sorg och stöd.

”Så märkligt att tala med din vän på morgonen och sedan höra det här. Jag förlorade en fantastisk vän alldeles för tidigt. Vila i frid min vän. Du kommer alltid vara närvarande”, skriver landsmannen och lagkamraten Kevin De Bruyne.

”Junior varför du min bror... Min bror, en av mina vänner och helt unik. Jag kan inte tro det... Tårarna har flödat sedan jag fick den hemska nyheten... Inget kommer bli detsamma igen. Vi har alltid varit tillsammans. Junior, jag trodde aldrig att jag skulle skriva den här meningen men vila i frid min bror”, skriver landsmannen i Everton Romelu Lukaku.

”Inte bara en fantastisk spelare utan också en fantastisk människa. Mina tankar och böner kommer alltid vara med dig och din familj, broder. Ditt vänliga hjärta var sällsynt och speciellt. Du kommer alltid att vara ihågkommen”, skriver lagkamraten Nicklas Bendtner på Instagram.

”Vila i frid, Junior Malanda. Mina tankar går till din familj och alla som stod dig nära”, skriver förre Bundesliga-proffset Per Nilsson på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM