Djurgården säljer talangen till Schalke

Enligt sportchefen kan det bli en kanonaffär

FOTBOLL

Talangen Christian Rubio Sivodedov lämnar Djurgården.

17-åringen har skrivit på för tyska Schalke.

– Vi är väldigt nöjda med det avtalet som vi har gjort, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson.

Christian Rubio Sivodedov imponerade på Schalke när han var på provspel i Tyskland i november. Nu har den 17-årige mittfältstalangen skrivit på för Champions League-klubben.

Enligt sportchefen Bosse Andersson kan det bli en av klubbens största affärer någonsin.

– Vi har vetat om att det har funnits intresse. Men det var först den här veckan som vi fick ett officiellt bud. Vi har gjort allt för att Christian skulle spela kvar i Djurgården. Men vi vet att Schalke har en bra sportslig plan för Christian och det finns alla förutsättningar för honom att lyckas där, säger Bosse Andersson.

– Vi är väldigt nöjda med det avtalet som vi har gjort. Om han skulle gå vidare från Schalke eller lyckas bra där så blir vi väldigt glada eftersom det kommer att gagna Djurgården stort.

”Det är stort för mig”

Rubio Sivodedov är nöjd med flytten, även om han kommer att sakna Dif:s supportrar.

– Det är stort för mig men samtidigt blandade känslor och jag har verkligen vridit och vänt på beslutet. Jag har spelat i Djurgården hela mitt liv och det är klubben i mitt hjärta. Men det här är en unik chans för mig och jag har baserat mitt val på fakta tillsammans med min familj och Djurgården, säger talangen till Djurgårdens hemsida.

– De har ju gjort det här valet sjukt svårt eftersom de har visat sådan kärlek när jag har bytts in och ropat mitt namn. Jag kommer att sakna dem mycket och riktar ett stort tack till dem, säger Christian Rubio Sivodedov.

Lugnar fansen – lovar nyförvärv

Många Djurgårdsfans Christian Rubio Sivodedov som framtiden i laget. Men de ska inte vara oroliga enligt Bosse Andersson.

– Vi jobbar stenhårt för att ha en sån bra trupp som möjligt och utveckla föreningen så att vi långsiktigt kan vara konkurrenskraftiga, vara med och utmana de stora lagen. Jag känner mig inte orolig i dag. Jag är glad att Jesper Karlström har valt att komma till oss och skriva ett fyraårsavtal, säger sportchefen.

Kommer ni att värva fler spelare?

– Vi har sålt spelare, så är det ju. Det får vi vara stolta över och det ska vi förvalta för att driva föreningen vidare och vara med och utmana. Vi kommer att ställa upp med elva motiverade spelare när vår tävlingssäsong börjar, säger Andersson.

– Vi kommer säkert att ta in några fler namn till vår trupp. Det finns det inga som helst tvivel på.

Och Christian Rubio Sivodedov kommer vi att få se i Djurgården igen.

– Christian har inte gjort sin sista match i Djurgården. Det är mer frågan om när han kommer att göra nästa match, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM