Vapnet: Mittbacken som inte tror på titeln

Kan Bayern München rubbas?

Foto: TT
FOTBOLL

Seriefinal i Bundesliga.

Då förlitar sig Wolfsburg på en mittback – som inte tror på titeln.

– Vi är inte tillräckligt bra för att utmana Bayern hela vägen, säger Naldo till Sport1.

Det är inte ofta som två lag i en seriefinal är så långt ifrån varandra.

Bayern München leder Bundesliga i stor stil, obesegrade och med 14 vinster på 17 matcher. På vägen har man hamrat in 41 mål och bara släppt in fyra.

Tvåan Wolfsburg? En stark säsong har hittills inte varit tillräckligt stark – och nu står man elva poäng bakom serieledarna. Något annat? Den interna skytteligaledaren tror inte på sitt eget lag.

"Nästa säsong..."

Flest mål i Wolfsburg har mittbacken Naldo gjort. Fem fullträffar går här att översättas till styrka i luftrummet – något som Bayern får se upp med i kvällens seriefinal.

Naldo själv tror dock att jakten på den röda maskinen är hopplös.

– Vi är inte tillräckligt bra för att utmana de hela vägen. Förhoppningsvis nästa säsong, när vi spelar i Champions League. Då har vi en chans, säger han enligt tyska Sport1.

Däremot menar brassen att även om kriget inte kan vinnas så är slaget  – kvällens match – någonting som Wolfsburg ska gå segrande ur.

Kärt återseende

Några negativa vindar blåser dock inte över Wolfsburg just nu. För en summa på 20 miljoner pund förväntas Chelsea-anfallaren Andre Schürrle blir klar för den tyska klubben i dagarna.

Ska man ta sig igenom vårsäsongen med lika mycket kvalitet som under hösten behövs ju förstärkning – något som Bayern München knappast behöver.

Serieledarna saknar Franck Ribery, men skickar ut en offensiv med Thomas Müller, Robert Lewandowski och Arjen Robben.

Två Bayern-bekantingar som numera spelar i Wolfsburg förväntas starta: Luiz Gustavo och Ivica Olic.

ARTIKELN HANDLAR OM