Ribery talar ut om bråket med Robben

Foto: TT
FOTBOLL

Sekunder kvar till halvtidsvilan och Bayern har ett vasst frisparksläge mot Real Madrid i Champions League-semin. Då ryker storstjärnorna Robben och Ribéry ihop.

– Jag var tänd, han var tänd och då hände det, säger fransmannen.

I slutet på första halvleken under det första semifinalmötet mot Real Madrid säsongen 2011/12 fick Bayern en frispark utanför gästernas straffområde. Ett perfekt läge för Franck Ribéry eller Toni Kroos. Men holländaren Arjen Robben hade en favorit till att slå frisparken.

– Jupp Haynckes hade delat upp oss: frisparkar för högerfotade skulle jag och Toni Kroos ta hand om och de vänsterfotade skulle Arjen ta hand om. Så det var egentligen upp till Toni och mig att ta beslutet, säger Ribery.

Bråkar i spelartunneln

Frisparken slogs och domaren blåste kort därefter av för halvtid. Och väl i spelartunneln rök de två stjärnorna ihop där Ribéry slog till Robben.

– Arjen sa: Toni måste skjuta. Jag var väldigt upprörd och direkt efter det blåste domaren av. Jag var tänd, han var tänd och då hände det, säger Ribery enligt goal.com.

Men trots bråket har de två Bayern-yttrarna funnit en vänskap som Ribery ångrar att de inte hade tidigare.

– Jag är väldigt nöjd med vår relation nu. Det är synd att vi inte var så här bra vänner i början. Men i dag är vi bra polare och har kul tillsammans, säger Ribéry.

Passar inte in i Bayern

Bayern-stjärnan passade även på att kommentera på en eventuell värvning av konkurrenten Wolfsburgs mittfältsstjärna Kevin de Bruyne.

– Han är en bra spelare. Men när jag ser honom så inser jag att han skiljer sig från mig och Arjen. Han är inte en spelare som tar bollen, dribblar och gillar att ha spelare framför honom, säger han och fortsätter:

– De Bruyne är fantastisk, när han kontrar. I Bayern däremot har du bara tre eller fyra meter mellan dig och försvararna. Men han är fortfarande en bra och ung spelare som kan lära sig spelsättet, säger fransmannen.

Nemrud Kurts dokument om Kevin de Bruyne