Spahic får lämna Bayer Leverkusen

River 34-åringens kontrakt

FOTBOLL

Det var efter mötet med Bayern München som Emir Spahic gick till attack mot en säkerhetsvakt.

Nu meddelar klubben att kontraktet med mittbacken bryts.

– Nya uppgifter från incidenten förra onsdagen lämnade oss inget val, säger klubbens VD Michael Schade till klubbens hemsida.

Efter mötet med Bayern München ville Emir Spahic ta med sig sin bror ner i omklädningsrummet. Men de stoppades av säkerhetsvakter och då uppstod ett tumult. Där bosniern slog till en säkerhetsvakt.

Nu meddelar klubben att de och Spahic går skilda vägar.

– Emir Spahic är en enastående fotbollsspelare som har ett bra jobb för Bayer 04. Men nya uppgifter från incidenten förra onsdagen lämnade oss inget val, säger klubbens VD Michael Schade.

Exakt vad för uppgifter som framkommit nämner inte klubben. Men de meddelar att de inte kunde vänta på resultatet från den rättsliga utredningen.

Ångrar sina handlingar

Såväl klubben som Spahic själv meddelar att bosniern ångrar sina handlingar.

– Jag beklagar för mitt beteende. Jag vill be om ursäkt. Jag vet att jag har försatt min klubb i en enormt svår situation. Min tränare Roger Schmidt, chef Jonas Boldt, sportchef Rudi Völler och koncerchef Michaell Schade har alltid gett mig ett stort förtroende. Det har varit en ära att vara en del av denna gruppen. Jag önskar alla mina vänner i laget och hela klubben, likaså fansen all lycka i framtiden, säger Spahic till klubbens hemsida.