”Klopp har bett om att få lämna Dortmund”

Uppgifter: Dråpslag för tyska klubben

Foto: AP/TT
Tränaren Jürgen Klopp.
FOTBOLL

Fotbollstyskland har vaknat upp till en bomb.

Tyska tidningen Bild Zeitung uppger att Borussia Dortmunds ikoniske tränare Jürgen Klopp informerat klubbledningen om att han vill lämna i sommar.

Den karismatiske tränaren skrev i fjol på en kontraktsförlängning med klubben som sträcker sig till 2018. Laget stod för en floppartad start på säsongen med flera omgångar tillbringade på jumboplatsen i Bundesliga men han var aldrig nära att sparkas av klubben.

Trots förtroendet ska Klopp nu ha bett Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke om att få bryta kontraktet i förtid. Enligt Bild är Klopp besluten om att ta ett sabbatsår likt Pep Guardiola gjorde efter tiden i Barcelona. Därefter ska Klopp ha siktet inställt på en möjlig flytt till engelska Premier League.

Man City följer situationen

Bild uppger vidare att Klopp känner att han behöver en paus efter sju år i klubben och tre titlar. Vidare ska Dortmund redan ha ställt in siktet på en ersättare i Thomas Tuchel, som är arbetslös efter fem säsonger i Mainz.

Engelska Daily Mirror uppger att Manchester City följer situationen noga då man ser Klopp som en tänkbar ersättare till Manuel Pellegrini.

Dortmund har utlyst en presskonferens till 13.30 i dag.