Klart: Klopp lämnar Dortmund i sommar

1 av 8
FOTBOLL

Efter sju år lämnar han klubben.

I dag meddelade Jürgen Klopp att han försvinner från Borussia Dortmund i sommar.

– Jag har inte tagit kontakt med någon ny klubb, men jag planerar inte heller att ta semester, säger Klopp på presskonferensen.

Borussia Dortmund har haft en jobbig säsong – laget låg i bottenskiktet av Bundesliga under flera månader och tränaren Jürgen Klopp ställde sin plats till förfogande.

Men 47-åringen blev kvar och har styrt upp laget till säker mark i tabellen.

I dag kom bomben – Klopp hade bett om att få lämna Dortmund enligt tyska tidningen Bild Zeitung. På en presskonferens i dag meddelade klubben att tränaren, som hade kontrakt till 2018, lämnar sitt uppdrag den 30 juni.

Tänker inte ta semester

– Jag har alltid sagt att när jag känner att jag inte är den rätta tränaren för den här fantastiska klubben kommer jag att meddela det. Jag tycker att det här är rätt beslut, den här klubben förtjänar en tränaren som är 100 procent rätt, säger Klopp.

Klopp har inte gjort klart med en ny klubb – men har inga planer på att ta en lång semester.

– Det är inte så att jag är slutkörd. Jag har inte tagit kontakt med någon annan klubb, men jag har inte planerat att ta ledigt ett helt år heller, säger han.

”En väldigt speciell relation”

Det har inte varit en rolig diskussion enligt ordföranden Hans-Joachim Watzke.

– Det har varit tufft för oss eftersom vi har en väldigt speciell relation. Ni kan vara säkra på att alla fans kommer att vara tacksamma, säger Watzke.

Tyska Bild uppger att Thomas Tuchel är en het kandidat till att ta över Borussia Dortmund.

– Det är nu man börjar planera för nästa säsong. Därför är det viktigt att meddela det här beslutet nu. Jag tror verkligen att Borussia behöver en förändring, säger Klopp.

FAKTA

Namn: Jürgen Klopp

Ålder: 47 (16 juni, 1967)

Klubbar: Mainz, Borussia Dortmund

Meriter: Två ligatitlar, Champions League-final, tyska cupen, tyska supercupen.