Guardiola: ”Förlorade på grund av mig”

”Det här ändrar ingenting”

FOTBOLL

Bayerns läkarstab lämnade under torsdagen klubben efter att ha blivit beskyllda för CL-förlusten mot Porto.

Under fredagens presskonferens svarade tränaren Pep Guardiola på kritiken.

– När vi förlorar är det mitt fel. Inte någon från styrelsen eller den medicinska staben, säger han enligt The Guardian.

I går meddelade hela Bayern Münchens läkarstab, med Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt i spetsen, att man lämnar klubben med omedelbar verkan.

Anledningen ska vara en längre konflikt mellan Müller-Wohlfahrt och tränaren Pep Guardiola.

– Efter Champions League-matchen mellan Bayern München och FC Porto beskylldes vi i det medicinska teamet oförklarligt för förlusten. Vårt förtroende är skadat, sa lagläkaren under torsdagen.

Under fredagens presskonferens svarade Guardiola upp mot anklagelserna.

– Det här ändrar ingenting. Jag kommer att var här även nästa säsong och träna laget. Det är underbart här, säger tränaren.

”Inte läkarens fel”

I matchen mot Porto saknade Bayern flertalet nyckelspelare. Bland andra Franck Ribery, Arjen Robben, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez och Medhi Benatia.

– Jag respekterar Müller-Wohlfarhts beslut och det är allt jag har att säga. När en spelare är skadad är det inte läkarens fel. En skada är en skada. Vi kunde ha förlorat mot Porto även om vi hade haft våra skadade spelare tillgängliga, säger tränaren.

Guardiola tar istället själv på sig skulden för förlusten.

– Vi förlorade på grund av Pep. Det är inte svårare än så. När vi förlorar är det mitt fel. Inte någon från styrelsens eller den medicinska stabens.

”Bara jag som var besviken”

Tränaren tvingades även att kommentera den Vine som cirkulerat på nätet där man kan se honom hånfullt applådera mot läkarstaben under en match mot Leverkusen.

– Det var bara jag som var besviken. Det hade inget att göra med Müller-Wohlfahrt, säger han.

Lagläkaren själv vill inte kommentera situationen ytterligare i nuläget.

– Idag är inte rätt tidpunkt, det är fortfarande för tidigt.