Ny smäll för ett skadeskjutet Bayern

Holger Badstuber missar resten av säsongen

FOTBOLL

Holger Badstuber var borta från spel i nästan två år. Och nu kommer ett nytt bakslag för den tyska mittbacken. En avsliten lårmuskel tvingar honom till operationsbordet och vila i tre till fyra månader.

– Självklart är jag besviken för tillfället, säger 26-åringen.

Foto: TT
Holger Badstuber och Pep Guardiola.

Holger Badstuber åkte på en tuff knäskada  2012 och när han var på väg tillbaka från den skadan åkte han på ett nytt bakslag.

Tysken missade spel i närmare två år. Under våren har 26-åringen stått för några fina prestationer för sitt Bayern München och har fått dra på sig landslagströjan igen.

Men nu är hans säsong över.

Avsliten muskel

Badstuber slev av en lårmuskel i samband med Champions League-mötet med Porto. Något som kräver en operation och vila i upp till fyra månader.

– Självklart är jag besviken för tillfället. Men trots det är jag positiv och kommer komma tillbaka. Jag vet att Bayern kommer göra allt för att jag ska kunna komma tillbaka och vara en viktig del av laget igen, säger han till klubbens hemsida.

– Vi är så ledsna för Holgers skull. Han arbetade så hårt för att komma tillbaka från sin förra skada och nu det här, säger Bayerns ordförande Karl Heinz Rummenigge och fortsätter.

– Han vet hur viktig han är för oss. Och det kommer trigga honom under sin rehabilitering och hjälpa honom komma tillbaka så snart som möjligt.