Målvakten hjälte - avgjorde i slutminuten

Fabio Cotorti fixade segern åt Leipzig

FOTBOLL

Red Bull Leipzig jagar en plats i Bundesliga.

Och hoppet lever.

Tack vare målvakten Fabio Coltorti som ordnade segern mot SV Darmstadt på övertid.

Storsatsande Leipzig i tyska andraligan, med tidigare Malmö-spelaren Emil Forsberg i laget, jagar en plats i Bundesliga.

I fredags såg målvakten Fabio Coltorti, 34, till att drömmen om ett avancemang fortfarande lever. I slutminuterna av matchen var ställningen 1-1 mot Sv Darmstadt 98 när Leipzig fick hörna, och den 197 centimeter långe målvakten sprang upp för att försöka hjälpa sin lagkamrater.

Efter en misslyckad offsideställning från Damstadt dök bollen ned framför Coltortis fötter, som helt fri kunde vända sig om och skjuta in segermålet till 2-1

Ville inte springa upp

I Die Welt beskriver Fabio Coltorti det ovanliga målet.

– Mitt jobb är att rädda bollar. Först ville jag inte springa upp, men när det dröjde lite innan hörnan slogs, så sa tränaren till mig att jag skulle upp, säger han och fortsätter:

– Jag visste ungefär var bollen skulle hamna. Sedan nickar Omar Damari ner bollen framför mina fötter. Jag tar emot bollen med ryggen mot mål, vänder mig om och skjuter.

Efter det avgörande skottet bar lagkamraterna runt Coltorti på sina axlar för att fira segern. Till och med lagets maskot sprang in på planen i segeryran.

– Att göra mål är det bästa som finns inom fotbollen. Det här var mitt första, och jag kommer att prata om det länge. När jag ringde min fru och berättade, trodde hon att jag skämtade, säger Coltorti till tyska Bild.

Efter gårdagens seger ligger Leipzig på en femteplats i tabellen och har fem poäng upp till kvalplats.