8-åringens dröm går i uppfyllelse

Boateng såg Lennys historia – och agerade

Jerome Boateng. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
FOTBOLL

Lenny, 8, älskar Bayern München.

Det syns om inte annat på hans benprotes.

Nu ser Jerome Boateng till att hans dröm går i uppfyllelse.

Lenny, 8.

Åtta-årige tyske pojken Lenny föddes utan högerben. München-pojken älskar fotboll i allmänhet – och Bayern München i synnerhet.

Lennys benprotes är till och med klädd i Bayerns färger och klubbemblem. Nu är hans dröm på väg att gå i uppfyllelse. Åtta-åringen kommer att få vandra in tillsammans med valfri Bayern-stjärna när storklubben brakar samman med Bayern Leverkusen den 29 augusti.

”Gör ont att se”

Det var tyske Paralympics-stjärnan Heinrich Popow som först uppmärksammade Lennys historia och önskan. Popow vädjade om en gest från fotbollsklubben. Facebook-inlägget hann delas 130 000 gånger innan Bayern-stjärnan Jerome Boateng också tog del av den. Den tyska landslagsmannen har nu sett till att Lenny får göra sina idoler sällskap.

– Jag upptäckte historien på Facebook. Jag erbjöd mig att hjälpa till. Det gör ont att se att något sådant, och om vi kan göra honom lycklig vore det utmärkt. Om han vill kan han vandra in på planen tillsammans med mig, säger Boateng till Bild Zeitung.

”Kanske har en annan favorit”

Men trots att Boateng är mannen som arrangerat Lennys dag på Allianz Arena är det inte säkert att det är han själv som går in på planen hand i hand med Lenny.

– Han kanske har en annan favoritspelare. I vilket fall som helst ska jag fixa en tröja åt honom också. Med hans favoritspelares autograf.