Här avslöjas nya jätteövergången

Bekräftade rekordaffären innan överkörningen

FOTBOLL

På planen krossade Wolfsburg rivalen Schalke men på läktaren hände ännu mer intressanta saker.

Där satt Kevin De Bruyne och Ivan Perisic och visade allt det Wolfsburg försökt gömma.

– Vi kommer göra klart allting i morgon, säger sportchefen Klaus Allofs enligt The Guardian.

Wolfsburg dementerade så sent som för ett par dagar sedan att Kevin De Bruyne skulle vara på väg bort till Manchester City. Istället inkluderades 24-åringen i fredagens trupp till matchen mot Schalke.

Kostar 700-760 miljoner

Men när startelvan blev officiell kunde inte Wolfsburg förneka den nära förestående affären längre. De Bruyne placerades på läktaren för att inte riskera affären värd mellan 700 och 760 miljoner kronor, enligt The Guardian.

– Vi kommer göra klart allting i morgon. De Bruyne ska till Manchester City. Jag förklarade på presskonferensen att vi inlett förhandlingar. De förhandlingarna har nu gått framåt. Bara småsaker återstår, säger sportchefen Klaus Allofs enligt den brittiska tidningen.

Mittfältaren fick sällskap på läktaren av sin agent Patrick De Koster som i natt, eller senast i morgon, förväntas flyga till Manchester i ett privatjet tillsammans med De Bruyne för läkarundersökningen hos City. Belgaren blir klubbens dyraste spelare genom alla tider.

Perisic till Inter

På läktaren satt också Ivan Perisic. Den 26-årige kroaten är nära en övergång till Inter värd totalt 190 miljoner kronor via olika delbetalningar.

– Under rätt förutsättningar kan vi tänka oss att sälja Perisic, säger Allofs.

På planen då? Jo, Schalke hade kvar sin Julian Draxler (som placerats i Juventus) men det hjälpte föga. Wolfsburg krossade gästerna med 3-0 efter att ha dominerat totalt i offensivt straffområde.

Bas Dost satte 1-0 efter 17 minuter innan hörnvarianter först gav straff till Ricardo Rodriguez 2-0 innan Timm Klose också bjöds på fritt läge till 3-0 på volley.

Få alla transferrykten i Silly Season-bloggen!