”Är extremt ledsen för det jag sa till henne”

Riskerar lång avstängning för domarförolämpningen

1 av 2
Bibiana Steinhaus. Foto: AP/Matthias Schrader
FOTBOLL

Kerim Demirbay riskerar flera matchers avstängning.

Mittfältaren förolämpade domare Bibiana Steinhaus under söndagens 2–1-seger mot FSV Frankfurt.

”Det var en mening jag aldrig borde ha sagt”, skriver han på Instagram.

Demirbay hade en händelserik match för sitt Fortuna Düsseldorf i 2-1-segern borta mot FSV Frankfurt i den tyska andraligan. 22-åringen, som är på lån från Hamburg SV, gjorde två mål i den första halvleken. I den andra halvleken samlade han i stället på sig två gula kort och blev utvisad med fem minuter kvar av matchen.

Förolämpade

Och för Demirbay kan avstängning bli betydligt längre än blott en match. 22-åringen fanns nämligen med i domare Bibiana Steinhaus matchrapport efter att han förolämpat henne i samband med utvisningen.

Enligt tyska tidningen Bild Zeitung ska Demirbay under konfrontationen ha sagt:

– Kvinnor har ingen plats i herrfotbollen.

Ligans disciplinnämnd meddelar nu att man inlett en utredning mot Demirbay och att han riskerar flera matchers avstängning. Han kommer att få chansen att försvara sig i skrift innan domen faller.

”Speglar inte min syn på kvinnor”

Han har även tagit till sitt Instagram-kontot för att be om ursäkt.

”Jag är extremt ledsen för det jag sade till fru Steinhaus. Det var en mening jag aldrig borde ha sagt, eftersom det inte speglar min syn på kvinnor. Jag var uppspelt i söndags eftersom matchen var väldigt viktigt för vårt lag. Jag överreagerade och mina känslor var helt enkelt inte under kontroll. Jag är uppriktigt väldigt ledsen. Jag sa direkt efter matchen, när jag var i balans igen, att jag var tvungen att be laget och domaren om ursäkt. Och det är vad jag gjort. Jag har personligen bett Steinhaus om ursäkt och jag är väldigt glad över att hon accepterat min ursäkt”, skriver Demirbay på Instagram.

Utöver en eventuell avstängning har Fortuna Düsseldorf även meddelat att man kommer att bötfälla spelaren.