Skräckskadan: ”Det är en chockerande bild”

Knäskålen ”försvunnen” efter smällen på träning

FOTBOLL

Johannes Flum, 27, krossade sin vänstra knäskål under en träning med Eintracht Frankfurt.

Bilderna från situationen skakar tysk fotboll – och nu fruktas att mittfältarens karriär är över.

Det var under Bundesliga-klubbens träning på tisdagen som den otäcka olyckan var framme. Flum kolliderade knä mot knä i hög fart med lagkamraten Slobodan Medojevic och båda spelarna föll till marken.

För Flum slutade det extremt illa – med ett hål där knäet suttit bara sekunder tidigare. Enligt tyska tidningen Bild Zeitung handlar det om en bruten knäskål – en så kallad patellafraktur.

– Det är en chockerande bild, att se knäet deformerat så pass mycket. Men läkarna jobbar så hårt de kan, säger Frankfurts lagläkare Thorsten Schiffer till Bild.

”Herregud, mitt knä!”

Han kan dock inte lova att Flum återvänder till fotbollen:

– Det kan eventuellt vara en karriäravslutande skada, om man inte kan återskapa en jämn knäskål igen.

Enligt Bild rådde stor chock bland lagkamrater och ledare efter smällen. Flum ska ha vridit sig i smärtor och upprepade gånger ha skrikit ”Herregud, mitt knä!”.

Lagkamraterna uppges ha tröstat honom och försökt värma honom med jackor fram till det att ambulanspersonal anlände.

Behövde helikopter

Först på plats var en ambulansbil med läkare. Det stod dock snabbt klart att Flum skulle behöva en ambulanshelikopter då biltransport skulle ta för lång tid och vara för smärtsamt.

– Det här är tragiskt med tanke på att han redan kämpat med mindre skador den här säsongen och nu var han på väg tillbaka in i startelvan. Knäskålen syntes inte längre, den var försvunnen, säger Frankfurts sportchef Bruno Hübner.

Tysk fotboll har slutit upp bakom Flum.

”Krya på dig, önskar hela vår klubb”, skriver Frankfurts kommande helgmotståndare Darmstadt på Twitter.

”Du är den starkaste människa jag känner, Flumi. I dessa svåra tider står vi alla bakom dig, speciellt jag”, skriver lagkamraten Carlos Zambrano.