Straffet: Kan tvingas döma en dammatch

”Skulle hjälpa honom att få en mer korrekt bild av damer och damfotboll”

FOTBOLL

Kerem Demirbay rasade mot domaren Bibiana Steinhaus och menade att ”kvinnor har ingen plats i herrfotbollen”.

Klubbens svar: Låta 22-åringen döma en dammatch.

– Det skulle kanske hjälpa honom att få en mer korrekt bild av damer och damfotboll, säger Fortuna Düsseldorfs ordförande Paul Hunter enligt Der Spiegel.

Bibiana Steinhaus är en av få kvinnliga domare inom herrfotbollen och har under åren kommit att bli en stor profil. Men under matchen mellan Fortuna Düsseldorf och FSV Frankfurt i den tyska andraligan fick Steinhaus det hett om öronen.

”Är extremt ledsen”

En rasande Kerem Demirbay, utlånad till Düsseldorf från Hamburg, gjorde först båda målen i 2-1-segern men visades sedan ut. I ett sexistiskt utbrott menade 22-åringen då bland annat att ”kvinnor har ingen plats i herrfotbollen”.

Det tyska fotbollsdförbundet har startat en utredning mot Demirbay som sedan incidenten också bett om ursäkt.

”Jag är uppriktigt väldigt ledsen. Jag sa direkt efter matchen, när jag var i balans igen, att jag var tvungen att be laget och domaren om ursäkt. Och det är vad jag gjort. Jag har personligen bett Steinhaus om ursäkt och jag är väldigt glad över att hon accepterat min ursäkt”, skriver Demirbay på Instagram.

”Bra om han dömde en dammatch”

Nu planerar klubben också en annan sorts bestraffning mot mittfältaren, som bland annat har två U21-landskamper för Turkiet på meritlistan.

– Det vore bra om han dömde en dammatch. Det skulle kanske hjälpa honom att få en mer korrekt bild av damer och damfotboll, säger Fortuna Düsseldorfs ordförande Paul Hunter enligt Der Spiegel.