Målvakten straffas efter straffkuppen

Augsburgs Marwin Hitz bötfälls för grässabotage

FOTBOLL

Augsburgs målvakt Marwin Hitz förstörde straffpunkten i lördagens match och hängdes ut som fuskare i Tyskland.

Kort därefter bad han om ursäkt för straffkuppen.

Nu straffas han för skadegörelsen.

– Det handlar inte om pengar men ett litet straff skadar inte, säger en talesperson för Rhein Energie Stadion.

Det var i Bundesliga-matchen mellan Augsburg och Köln som målvakten Marwin Hitz tog tillfället i akt. Hemmalaget tilldömdes straff i den 58:e minuten och i samband med domslutet började målvakten diskret förstöra straffpunkten. Målvaktens straffkupp blev lyckad och Köln-anfallaren Anthony Modeste missade straffen. Knepet blev dock hårt kritiserat i Tyskland och kort därefter bad spelaren själv om ursäkt för skadegörelsen.

– Jag har nu sett reprisbilderna ett par gånger och skulle vilja lägga mig platt och be om ursäkt för min brist på sportslighet, sa Marwin Hitz till Bild Zeitung.

– Det var verkligen inte det vackraste jag någonsin gjort, och jag skulle aldrig göra det igen.

Får betala för skadegörelsen

Nu straffas han för kuppen. Arenan i Köln, Rhein Energie Stadion har skickat hem en räkning till målvakten på motsvarande 1138 kronor för gräsförstörelse.

– Det handlar inte om pengar men ett litet straff skadar inte. Om han betalar ska pengarna gå till ett barnsjukhus i Köln, säger en talesperson för Rhein Energie Stadion.

Spelaren slipper däremot bestraffning från det tyska fotbollsförbundet då händelsen inte faller inom ramen för "allvarligt brott mot fairplay".

Augsburg vann matchen mot Köln med 1-0.