Joseph Baffo målskytt i tyska cupen

Öppnade målskyttet mot Stuttgart

FOTBOLL

I kvällens cupmöte i Tyskland mellan Stuttgart och Eintracht Braunschweig visade Joseph Baffo prov på offensiva kvalitéer.

Sex minuter in i matchen öppnade svensken målskyttet.

Det räckte dock inte för att besegra Stuttgart som vann cupmötet med 3-2.

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
Joseph Baffo.

Den är inte bara Branimir Hrgota som skriver in sig som svensk målskytt i Tyskland den här veckan. Den svenske U21-profilen Joseph Baffo, som lämnade Halmstad efter succésommaren, skrev in sig i målprotokollet direkt i det tyska cupmötet mellan Stuttgart och Eintracht Braunschweig. På en hörna i den sjätte minuten höll sig svenske försvararen framme och tryckte in ledningsmålet från nära håll. Det var hans allra första mål för den tyska andradivisionsklubben, efter att i dag ha tagit plats i startelvan för 17:e matchen i rad.

Förlust efter förlängninsdrama

Dessvärre för svenskens del blev det inget avancemang i den tyska cupen. Matchen gick till förlängning och där avgjorde Stuttgarts Toni Sunjic matchen med blott två minuter kvar av den andra förlängningskvarten. Istället för Joseph Baffo och Eintracht Braunschweig lägga fullt fokus på ligaspelet i den tyska andradivisionen där de ligger på femte plats, med två poäng upp till tredjeplacerade Nürnberg på den sista direktplatsen till Bundesliga.