Klart: Guardiola lämnar Bayern

Uppgift: Ancelotti har skrivit på för tre år

Foto: TT
Carlo Ancelotti kliver in istället för Pep Guardiola.
FOTBOLL

Tränarkarusellen rullar för fullt i Europa.

Nu kommer en bekräftelse från Bundesliga: Pep Guardiola lämnar Bayern München efter säsongen och ersätts av Carlo Ancelotti, skriver klubben på sin webbplats.

Pep Guardiolas framtid har varit ett hett diskussionsämne i Fotbollseuropa. Nu står det klart att 44-åringen inte kommer att förlänga med Bayern München när hans kontrakt går ut efter säsongen.

– Vi är tacksamma över allt Pep Guardiola har gett till klubben sedan 2013, säger klubbens vd Karl-Heinz Rummenigge till klubbens webbplats.

Ny tränare blir italienaren Carlo Ancelotti, som stått utan uppdrag sedan han fick lämna Real Madrid i somras.

Bayern fann vad de sökte i Ancelotti

– Carlo är en lugn, balanserad expert, som vet hur man arbetar med stjärnor och förespråkar en mångsidig spelstil – vi letade efter det, och vi fann det. Vi ser fram emot att arbeta med honom, säger Rummenigge.

Ancelotti har skrivit ett treårskontrakt.

– Jag är mycket hedrad över att jag kommer vara tränare för den fantastiska klubben FC Bayern från och med nästa säsong. När jag fick veta att klubben var intresserad ville jag inte överväga något annat erbjudande, skriver Ancelotti på Twitter.

Kan hamna i England

Pep Guardiola kom till Bayern 2013. Han har under sina år i klubben vunnit två ligatitlar, en tysk cuptitel, en europeisk supercuptitel samt klubblags-VM.

Vart den framgångsrika tränaren hamnar nu återstår att se – men det lutar åt en dragkamp mellan Premier League-jättar. Enligt tidigare uppgifter ska såväl Manchester City, Manchester United och Chelsea vara intresserade.

En liten detalj i sammanhanget är att såväl Guardiola och Ancelotti varit tränare för Zlatan Ibrahimovic.

Följ alla övergångar och rykten i Sillybloggen!

FAKTA

Carlo Ancelotti.

Ålder: 56.

Nationalitet: Italien.

Klubbar som spelare: Parma, Roma, Milan.

Landskamper som spelare: 26 A.

Klubbar som tränare: Reggiana 1995–96, Parma 1996–98, Juventus 1999–01, Milan 2001–09, Chelsea 2009–11, PSG 2012–13, Real Madrid 2013–15