Supertalangen kan vara 28 år gammal

Kallar Milan-profilerna som vittnen

FOTBOLL

2014 imponerade Yusupha Yaffa i Milans U19-lag.

Inte så konstigt kanske om de nya anklagelserna mot spelaren stämmer.

Yaffa står nu åtalad för bedrägeri – anklagad för att vara 28 år istället för 19 – efter att ha avslöjats på Facebook.

Yusupha Yaffa har kallat förre Milan-tränaren Filippo Inzaghi, vicepresidenten Adriano Galliani och Milan-bossen Barbara Berlusconi som vittnen inför den kommande rättegången. Gambiern hoppas att fotbollsprofilerna ska hjälpa honom att rentvås från anklagelserna som nu riktas mot honom.

Ljög på Facebook

Enligt Gazzetta dello Sport började allt när vänner från Yaffas gamla by i Gambia började fråga varför fotbollsspelaren ljög om sin ålder på sitt Facebook-konto. De påstod att Yaffa var född den 14 november 1987 och inte den 31 december 1996 som Yusupha Yaffa själv uppgav för de italienska myndigheterna när han invandrade från Gambia 2009.

Det skulle förändra inte bara Yaffas ålder utan alla möjligheter till en fortsätt karriär i det yrke han kommit att ägna sig åt.

Efter ankomsten till Italien visade sig gambiern nämligen vara en mycket begåvad fotbollsspelare. Storklubben Milan såg stor potential i den, vad de trodde, unge anfallaren och skrev ett kontrakt.

Tillhör tyska elitklubben

Så sent som 2014 spelade Yaffa för Milans U19-lag och fortsatte efter tiden i Italien sin karriär i tyska Eintracht Frankfurt till MSV Duisburg i den tyska andraligan som han sedan september tillhör.

De värvade anfallaren i tron att han var en mycket lovande tonåring med stor utvecklingspotential. Nu riskeras hela avtalet om det istället visar sig att Yaffa är en 28-åringen på toppen av sin fysiska status.

Rättegången, som är uppskjuten till den 21 april, har också stött på svårigheter då Yaffas advokat kräver att förhandlingen sker i en domstol för minderåriga i Turin – då gambiern enligt egen utsago bara var 13 år när det påstådda brottet ska ha begåtts. Detta samtidigt som åklagaren påstår sig kunna bevisa att fotbollsspelaren då redan hade hunnit fylla 22 år.