Sparkar sin anfallare – efter penisskandal

”Jag hade inga kalsonger på mig under shortsen”

Foto: TT
Nick Proschwitz spelade tidigare i Hull.
FOTBOLL

Tyska klubben Paderborn sparkar sin anfallare Nick Proschwitz.

Anledningen är att 29-åringen under ett träningsläger i Turkiet blottat sitt könsorgan för en kvinna.

– Det accepteras inte av oss, säger klubbens president.

Tyska klubben Paderborn, till vardags i landets andraliga, har det tufft. Både på och utanför planen. Ett träningsläger i turkiska Belek slutade med skandalrubriker efter att lagets anfallare Nick Proschwitz blottade sitt könsorgan för en kvinna på lagets hotell.

Enligt Bild Zeitung arbetade kvinnan i fråga som guide för laget under tiden i Turkiet – och tidningen uppger att Proschwitz fått sparken som följd av händelsen.

– Nick Proschwitz är inte längre en del av vår trupp. Jag undersökte saken och jag har tagit de nödvändiga besluten. En spelare som blottar sig för en kvinna i ett annat land accepteras inte av oss, säger Paderborns president Wilfried Finke till Bild.

”Bara ett par sekunder”

Proschwitz själv menar att det inte var något medvetet beslut att blotta sig för kvinnan.

– Jag hade inga kalsonger på mig under shortsen. En av grabbarna drog ner mina byxor. Men bara i ett par sekunder, säger anfallaren enligt Bild.

Paderborn – som tränas av Bayern München-legendaren Stefan Effenberg – har endast 17 poäng efter 19 omgångar i tyska andraligan och kämpar för att klara nytt kontrakt. Och framöver får de klara sig utan Proschwitz, som gjort fem mål på 16 framträdanden denna säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM