Pekas ut – som Bayerns 'tjockisar'

Vidal och Ribery föremålen för Guardiolas attack

Vidal och Ribery.
FOTBOLL

Pep Guardiola har hamnat i bråk med Bayern München-truppen.

Nu påstår Bild att Arturo Vidal och Franck Ribery är två av Guardiolas ”hatobjekt”.

”Vidal är ofta ute sent och Ribery kämpar inte tillräckligt hårt, enligt Guardiola”, skriver tidningen.

För en dryg månad sedan kom uppgifter om att Pep Guardiola valde att lämna Bayern München efter ett bråk med klubbledningen.

Guardiola ska i somras ha bett om en ny högerback, men i stället fått innermittfältaren Arturo Vidal från Juventus.

”Det betydde att hans kapten Philipp Lahm, som han skolat om till mittfältare, var tvungen att återgå till sin position som högerback. Under ett möte med ordförande Karl-Heinz Rummenigge sa Guardiola: Det här känns som ett slag i ansiktet på mig”, skrev tyska Bild då.

Nyförvärvet pekas ut

Nu verkar det som att Vidal blivit ett av Guardiolas ”hatobjekt” i Bayern München.

Enligt tyska Bild är chilenaren en av de spelare som kommit tillbaka från ledigheten efter juluppehållet överviktig och ombads att gå ner i vikt – vilket en anonym spelare berättade för tyska kollegan Kicker i går.

Förutom att flera spelarna kom tillbaka överviktiga har Guardiola infört en stenhård kravlista där bland annat spelarnas ”meningslösa resor” mellan matcherna stoppas i framtiden.

”Vidal är ute ofta”

Bild skriver att Arturo Vidal och fransmannen Franck Ribery varit spanjorens största motståndare och kan också ha läckt informationen från omklädningsrummet till media.

”Enligt Bilds källor är Guardiolas kritik, för det amatörmässiga uppförandet, riktad mot Vidal och Ribery. Vidal är ofta ute sent på nätterna i München och den skadade Ribery kämpar inte tillräckligt hårt för att komma tillbaka”, skriver tidningen.