Milosevic: Det är krig nu

Hannover buades ut efter åttonde raka förlusten

Foto: ARKIVBILD: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Hannover. Alexander Milosevic var nära att bli poängräddare på stopptid.

Men det blev i stället en ny tung förlust för Hannover 96.

– Det är krig nu. Det blir väldigt tufft sista delen. Men jag tror på det hårt och det måste vi alla göra för att det ska gå vägen, säger Milosevic.

Hannover, som spelade med Alexander Milosevic och Miiko Albornoz i startelvan, hade en tung söndag. De föll hemma mot Augsburg med 0-1 - åttonde raka förlusten.

– Det känns skit nu efteråt. Man vill alltid vinna och då skiter man ju i hur man spelar. Nu är det viktigaste är att ta poäng, men i dag kändes det som att vi sprang runt och försvarade för mycket. Vi måste våga hålla mer i bollen, säger Alexander Milosevic, som spelade 90 minuter som mittback för Hannover.

Spelare kolliderade

Det blev en mardrömsstart mot Augsburg. Två spelare kolliderade på egen planhalva och bortalaget kunde utnyttja situationen och ta sig fram på vänsterkanten. Ja-Cheol Koo tog sig in i straffområdet och placerade kyligt i 1-0 bortre hörnet.

Hannover hade problem under den första halvleken, laget kom inte upp i banan och skapade för få målchanser. Det var även mycket slarv och felpassningar i hemmalaget.

– Vi vet att vi inte kommer vara bollförande när vi ligger så långt ner i tabellen, vi kommer inte spela jättefin fotboll. Men vi kan vara smartare och spela som mot Dortmund, gå på kontringar. Man kan inte springa och försvara i 90 minuter, det går inte, man blir helt slut, säger Milosevic.

Det blev bättre när tränaren Thomas Schaaf att satte in spelfördelaren Hiroshi Kiyotake och anfallaren Hugo Almeida i halvtid. Men det var ingen av de som var närmast en kvittering för Hannover.

”Det hade varit perfekt”

På stopptid kom Milosevic rätt på en hörna, men målvakten Marwin Hitz räddade.

– Jag tajmade den perfekt och nickade ned i backen. Han räddar vid stolpen - i 92:e minuten! Jag var så nära att bli poängräddare, det hade varit perfekt att göra mål där och hjälpa klubben, säger landslagsförsvararen.

Hannover är i stort behov av poäng då laget parkerar sist i Bundesliga.

– Det är krig nu. Det blir väldigt tufft sista delen, säger Milosevic.

Det var rejält tryck på läktaren. Men i halvtid och efteråt fick ni ta emot burop. Hur kändes det?

– Jag mår dåligt för fansen som kommer hit, att vi inte kan vinna matcher för dem och klubben. Vi får en fantastisk stöttning under hela matchen. Sedan att de buar när matchen är slut tycker jag är fullt förståeligt.

Hur är det att spela tillsammans med Miiko?

– På vänsterkanten tycker jag att vi stänger igen det bra. Miiko läser spelet bra och han hjälper alltid till, finns där bredvid när man behöver honom. Jag tycker att han gör en fantastisk match.

Hur ska ni förändra situationen i tabellen?

– Men jag tror på det hårt och det måste vi alla göra för att det ska gå vägen. Mycket kan förändras i fotboll. Om man får en vinst så kan det rulla på sen.

ARTIKELN HANDLAR OM