”Hände ingenting när han kom in”

Michael Ballacks tuffa kritik mot sina landsmän

FOTBOLL

Tyskland spelade 0-0 mot Polen.

Nu kritiseras laget hårt tidigare stjärnor.

- Det här laget saknar lite personlighet och karaktär, säger Michael Ballack.

39-årige Ballack var länge kapten för det tyska landslaget och han är den målfarligaste mittfältaren som hittills har spelat i ett tyskt landslag - men han vann aldrig någon stor titel.

Men efter världsmästarnas första två matcher i EM, en seger mot Ukraina (2-0) och en oavgjord match mot Polen (0-0) är han enormt kritisk.

– Det här laget saknar lite personlighet och karaktär, säger Michael Ballack till ESPN.

– Årets lag har en svaghet, de vill spela så snygg och göra snygga mål. Det är klart att man vill spela en underhållande och bra fotboll, men i bland måste man också bara koncentrera sig på att vinna.

Hård kritik mot Gomez

Även den tidigare världsmålvakten Oliver Kahn är kritisk efter gårdagens match, men han riktar framförallt in sig på Mario Gomez som byttes in i den 72:a spelminuten.

– Jag trodde att saker och ting skulle ändra sig lite med Gomez, att motståndarna skulle behöva ställa in sig på någonting nytt, men det hände ingenting när han kom in. Han stod där, helt bortkommen, mitt på planen, säger Kahn som är expert hos TV-kanalen ZDF.

– Med honom kan du knappt ens spela kombinationer.

Kahn kritiserar också de andra spelarna för att inte hjälpa Gomez när han kom in.

– Det kom varken några inlägg från höger eller vänster. När man byter in honom måste spelarna också byta till plan B och kunna omsätta den. När jag byter in Gomez måste jag också slå bollarna till honom, säger Oliver Kahn.

– I grund och botten fortsatte bara detta kombinationsspel, som jag anser vara väldigt spanskt, att hanka sig fram. Detta var absolut inte Gomez match.

Tyskland har en match kvar att spela i grupp C, mot Nordirland i Paris på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM