Forsberg förde upp Leipzig i serieledning

Visar storform inför VM-kvalet

Foto: AFP
FOTBOLL

Emil Forsberg, 25, är i toppform inför VM-kvalet mot Frankrike.

Mittfältaren låg bakom alla mål i 3-0-segern mot Mainz och förde upp RB Leipzig i delad serieledning.

– Jag är mycket nöjd med mina insatser. Självförtroendet är på topp, säger Forsberg.

Marcus Berg meddelade i går att han inte kommer att kunna spela fredagens VM-kvalmöte mot Frankrike på grund av den skada han drog på sig tidigare i veckan. Men såväl John Guidetti som Emil Forsberg visar målform inför kvalet.

Upp i serieledning

Forsberg spelade för fram Timo Werner till 1-0. Tysken betalade tillbaka med att spela fram Forsberg, som var kylig i straffområdet och enkelt placerade in 2-0. Svensken stod sedan för ytterligare en assist när han återigen spelade fram Werner till 3-0. Leipzig vann till slut med 3-1 mot Mainz.

– Vi gick ut till matchen med ett bra självförtroende och dödade den i första halvlek. Hade vi haft bättre skärpa så hade vi gjort fler mål, säger Emil Forsberg till Sportbladet.

RB Leipzig delar serieledningen med Bayern München. Båda har 24 poäng.

Inblandad i 13 mål framåt

– Inledningen är vi givetvis mycket nöjda med och har visat hela Tyskland vilket bra lag vi är. Vi har stora mål som grupp, säger Forsberg.

För landslagsmittfältaren har det blivit fyra mål och fyra assist. Han har även varit inblandad i ytterligare fem mål framåt. Total har han varit inblandad i 13 mål.

– Jag är mycket nöjd med mina insatser. Självförtroendet är på topp.