Klar – men affären är omgående hotad

Prislappen och Augustinssons märkliga sits

FOTBOLL

Ludwig Augustinsson är klar för Werder Bremen.

Källor till Sportbladet bekräftar överenskommelsen men trots det är affären redan hotad.

En situation som kan lämna 22-åringen i en märklig sits.

När danske mittfältaren Thomas Delaney i augusti lämnade FC Köpenhamn för tyska Werder Bremen hade han en svensk resekamrat med sig. Ludwig Augustinsson besökte den tyska klubben för att förbereda för sin övergång till samma destination sommaren 2017.

Rätt att bryta avtalet

FCK vill inte sälja svensken redan i år utan har istället kommit överens med Werder Bremen om en affär nästa sommar. Då löper också kontraktet för Werders argentinske vänsterback Santiago Garcia ut.

Tyska kreiszeitung.de har tidigare skrivit om överenskommelsen och avslöjat en prislapp på tre miljoner euro, motsvarande knappt 30 miljoner kronor. Källor till Sportbladet bekräftar också att alla tre parter är överens men talar samtidigt om en summa som kan stiga till 50 miljoner kronor. Men det finns en hake som redan hotar hela övergången.

Werder Bremen ligger just nu med sina sju poäng på kvalplatsen i Bundesliga och framtiden i högstaligan är därmed hotad. Augustinsson har därför, enligt Sportbladets uppgifter, förhandlat in en klausul i förkontraktet med den tyska klubben som ger 22-åringen rätt att bryta avtalet om Bremen-klubben ramlar ur Bundesliga.

”Är dags för en flytt”

Det kan samtidigt sätta vänsterbacken i en märklig sits. Augustinsson kan inte bekräfta övergången till Werder Bremen innan klubben har säkrat ett nytt kontrakt i högstaligan. Åker de ur riskerar svensken att få börja från noll i sin klubbjakt när transferfönstret öppnar nästa sommar.

När Augustinsson fick frågor om sin framtid under den nu avslutade landslagsamlingen var 22-åringen försiktig i sina kommentarer.

– Nästa sommar är det dags för en flytt. Det är dealen kan man säga, sa Augustinsson som har kontrakt med FCK till och med sommaren 2019.

Vet du vilken klubb du vill gå till?

– Nej, det är för tidigt att säga, men jag vet vilka ligor jag föredrar.

Vilka?

– Jag har alltid föredragit Tyskland och England. Det har varit en dröm och mål länge.

Sportbladet har utan framgång sökt Augustinssons agent Per Jonsson för en kommentar.

”Augustinsson dröm: Ett Guidetti-garage” – Läs Sportbladets dokument om ”Bensinmacken”