Nu intar "Freddie" USA på riktigt

Gör sin första ligamatch med Seattle på lördag

FOTBOLL

Han har inte spelat en tävlingsmatch sedan det misslyckade EM-slutspelet. Men den senaste veckan har Fredrik Ljungberg tränat för fullt med sitt Seattle Sounders. Rehabiliteringen efter höftoperationen har gått bra. Nu är han uttagen i tränaren Sigi Schmids 18-manna trupp till lördagens bortamatch i MLS mot Real Salt Lake.

– Det är som en skådespelare. Du över, övar och över och på lördag vill du ut och visa upp vad du kan, säger "Freddie" till Sounders hemsida.

Matchen blir alltså Fredrik Ljungbergs första ligamatch i MLS, Major League Soccer. Även om han inte kommer starta matchen är ett inhopp högst troligt.

– Jag vet inte riktigt hur mycket speltid det blir, vi får se hur det känns i matchsituation, säger Fredrik Ljungberg till Sounders hemsida.

Har spelat med reservlaget

Fredrik Ljungberg säger att han är mycket nöjd med hur rehabiliteringen har gått. I fredags spelade han 30 minuter med reservlaget, när de mötte Concordia University. Då insåg "Freddie" att han klarar av matchsituationer utan smärta i sin nyopererade höft.

– Du upptäcker att du kan göra något, det får du självförtroende av. Jag är inte världens största kille så det är viktigt att jag kan röra mig snabbt och att jag vet vad som gör ont och inte, säger Fredrik Ljungberg.

"Inte resa sig ur sängen på två dagar"

Seattle Sounders tränare Sigi Schmid tror att Ljungberg kan spela 60 minuter på lördag men att han sedan "kanske inte kan resa sig ur sängen på två dagar". Ljungberg berättar också att han tror att han kommer användas som innermittfältare när han väl är tillbaka i toppslag.

– Tränaren vill att jag ska ha bollen mycket och kontrollera spelet, så det är väl förmodligen så det kommer bli, säger Ljungberg.

Seattle vann sin ligapremiär mot New York Red Bulls med 3–0. På lördag väntar säsongens andra match. Med Fredrik Ljungberg på planen.