Lambert får sexuella inviter – efter överfallen

FOTBOLL

Överfallen chockade en hel värld, och har setts av miljoner människor på Youtube.

Elisabeth Lambert är avstängd från all fotboll på obestämd framtid, men har ännu större problem med de sexuella inviter som hon numera hela tiden får ta emot.

– Det är perverst, chockerande och frånstötande, säger hon.

Foto: YOUTUBE

För 20-åriga Elisabeth Lambert kommer livet aldrig att bli detsamma. TV-bilderna som visade hur hon ryckte ner en motståndare på marken genom att dra henne i håret har gjort henne till en av planetens mest uppmärksammade personer de senaste veckorna.

– Jag har sett videon en handfull gånger, och varje gång tänker jag bara “det där är inte jag”. Jag ångrar mig så fruktansvärt. I videon ser jag ut som ett riktigt monster, säger hon i en första intervju med New York Times.

Hon tror att närkamperna har uppmärksammats ännu mer eftersom det handlar om damfotboll, och säger att hon är chockad över det sätt som en del män har tagit till sig videon.

– Jag har fått sexuella inviter. Män tror att jag har en inneboende sexuell frustration, men så är det absolut inte. Det är perverst och chockerande för mig att få höra sånt.

Är skakad

Hon säger att hon är skakad över vad videon har fört med sig, och över det sätt som människor har hört av sig till henne via mail, sms och på bloggar.

– Någon lade ut mina föräldrars hemtelefonnummer, och en annan skrev att jag borde åka i fängelse, våldtas och lämnas att dö på toaletten, säger hon.

Hon går nu hos psykolog för att försöka reda ut vad som fick henne att reagera så på planen. Och trots att hon är avstängd på obestämd framtid så kommer hon försöka få avstängningen upphävd till våren.

– Jag jobbar med mitt psyke för att det aldrig ska hända igen.