Orsaken till Davies-kraschen: alkohol

Rattfylla höll på att kosta förre Hammarby-stjärnan Charlie Davies hans karriär

Foto: NBC, AP
FOTBOLL

Bilderna på den söndertrasade bilen är fruktansvärda.

Nu framkommer det att föraren som körde bilen som Charlie Davies färdades i körde för fort och var påverkad av alkohol.

Det är Washington Post som publicerar uppgifter ur polisutredningen. Föraren, en ung kvinna, kraschade bilen när hon skulle justera bilens GPS. Hon körde alldeles för fort och var påverkad av alkohol – och smällen blev kraftig.

Davies framtid var länge oviss

Olyckan inträffade i Washington i mitten av oktober. I bilen satt USA:s landslagsspelare, den förre Bajen-stjärnan Charlie Davies, och ytterligare en ung kvinna. Föraren skadades lindrigt, Davies skadades allvarligt och den kvinnliga passageraren avled.

Davies siktar på VM

Davies framtid var länge oviss men nu ser det ut som att han kommer kunna spela fotboll på hög nivå igen.

– Jag var som bäst strax innan olyckan och nu måste jag börja om från början igen. Men jag tror verkligen att jag kommer att kunna komma tillbaka.

– Jag ska göra allt jag kan för att vara redo nästa sommar. VM skulle betyda allt för mig, säger Davies i en intervju med ESPN.

Föraren hade druckit alkohol

Poliser på plats på olycksplatsen kände att föraren luktade alkohol. Och Davies och de två kvinnorna sågs på en bar ungefär en timme före kraschen. När föraren tappade kontrollen över bilen brakade den rätt in i ett

räcke och klövs i två delar. Skadorna på Charlie Davies var massiva: han bröt flera ben i ansiktet, punkterade sin urinblåsa, bröt benet på två ställen och skadade armbågen.