Henry vill återförenas med Fredrik Ljungberg

”Hade varit perfekt om vi kunde spela ihop igen”

Foto: AP/GETTY IMAGES
FOTBOLL

HARRISON. Barcelonas Rafael Marques ska enligt uppgifter vara nära New York Red Bulls.

Superstjärnan Thierry Henry hade dock gärna återförenats med en annan före detta lagkamrat.

– Det hade varit fantastiskt att ha Freddie Ljungberg här, säger Henry till Sportbladet.

I förra veckan presenterades Thierry Henry som New York Red Bulls senaste nyförvärv. Fransmannen debuterade i en träningsmatch mot Tottenham i torsdags och blev målskytt redan efter 25 minuter.

Jagar en mittfältare

Henry är dock inte Red Bulls sista stjärnvärvning innan MLS-ligans transferfönster stänger i mitten av augusti. Svenske tränaren Hasse Backe berättade nyligen för Sportbladet att klubben också jagar en mittfältare som kan spela på flera positioner.

Enligt spanska tidningar ska mexikanen Rafael Marques – nu i Barcelona – vara nära en övergång till New York-laget. Men även Fredrik Ljungberg, som med största sannolikhet gjort sin sista match för Seattle, har placerats i Red Bulls. Och Thierry Henry skulle vara den förste att välkomna Fredrik Ljungberg till New York.

– Jag visste inte om att han var på väg bort, men han är en före detta lagkamrat och det vore fantastiskt att se honom här, säger Henry till Sportbladet.

Spelat två matcher

– Jag vet inte vet vad som kommer hända, han är väl fortfarande Seattles spelare. Men jag spelade med honom under en lång period och det hade varit perfekt om vi kunde spela ihop igen.

Henry spelade igår sin andra match för Red Bulls i träningsturneringen New York Challenge. Han fick återigen 45 minuters speltid av Hasse Backe, men var inte inblandad i något av målen i Red Bulls 2–1-seger mot Manchester City.

ARTIKELN HANDLAR OM